Σε μια μεγάλη προσωπικότητα της Ευρώπης των τελευταίων δεκαετιών, τον Βάτσλαβ Χάβελ, είναι αφιερωμένη η δεύτερη εκδήλωση του κύκλου «Λόγος 9» που επιμελείται ο πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος Σταύρος Ζουμπουλάκης.

Η εκδήλωση με τίτλο «Η ηθική και πολιτική παρακαταθήκη του Βάτσλαβ Χάβελ (1936-2011): Δέκα χρόνια από τον θάνατό του» πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη 3 Νοεμβρίου, 7 το απόγευμα, στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η εκδήλωση στη μνήμη του Βάτσλαβ Χάβελ αποτελεί συνέχεια της συζήτησης με θέμα την «Άνοιξη της Πράγας τον Ιούνιο του 2018», που συμπλήρωνε τότε μισό αιώνα. Οι εισηγήσεις εκείνης της εκδήλωσης, συμπληρωμένες με τα πολύ σημαντικά κείμενα της δημόσιας αντιπαράθεσης του Βάτσλαβ Χάβελ με τον Μίλαν Κούντερα, στα χρόνια 1968-1969, κυκλοφόρησαν πρόσφατα στην σειρά των εκδόσεων «Λόγος» της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, με τον τίτλο «Η Άνοιξη της Πράγας: το άλλο 1968» και την υποστήριξη του Τσεχικού Κέντρου της Αθήνας.

Ομιλητές είναι: Προκόπης Παυλόπουλος, τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Μωυσής Ελισάφ, Ομότιμος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, δήμαρχος Ιωαννίνων. Μιχαέλ Ζαντόβσκυ, διευθυντής της Βιβλιοθήκης του Václav Havel. Σταύρος Ζουμπουλάκης, Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ