Ανακοίνωση ΝΕ ΚΙΝΑΛ Άρτας
«Με πολύ βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα (Δευτέρα) την πρόεδρό μας Φώφη Γεννηματά», αναφέρει σε ανακοίνωση Τύπου η ΝΕ Άρτας του ΚΙΝΑΛ.
Περαιτέρω σημειώνει: «Αγωνίστρια σε όλες τις πτυχές της ζωής της, υπηρέτησε την δημοκρατική παράταξη και την χώρα με όλες της τις δυνάμεις. Λίγες λέξεις δεν αρκούν για να περιγράψουμε την πορεία της και την προσφορά της στον δημόσιο βίο και στην παράταξη, την οποία κράτησε όρθια στα δύσκολα. Το ήθος της, η εντιμότητα, η αξιοπρέπεια και η ευγένειά της, ήταν και παραμένει παράδειγμα για την πολιτική ζωή της χώρας. Τα συλλυπητήριά μας στους οικείους της».

Όλγα Γεροβασίλη: Μεγάλη η απώλεια
«Σοκ και θλίψη στο άκουσμα της είδησης του θανάτου της Φώφης Γεννηματά», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η γραμματέας κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη.
Στην ίδια ανακοίνωση τονίζει: «Η Φώφη έχασε πρόωρα τη μάχη για τη ζωή αφού πρώτα πολέμησε γι’αυτή σκληρά με όλη τη δύναμή της. Δεν λιποψύχησε στιγμή. Αφήνει πίσω της την εικόνα της μαχήτριας, της γυναίκας που έως την τελευταία στιγμή δεν έπαψε να αγωνίζεται για τις αξίες και τα πιστεύω της μέσα και έξω από τη Βουλή για το παρόν και το μέλλον της χώρας.
Η απώλειά της είναι μεγάλη τόσο για τους δικούς της ανθρώπους όσο και για εμάς, το Κοινοβούλιο και τη χώρα που υπηρέτησε με αξιοπρέπεια, γενναιότητα και συνέπεια. Δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά της, τους φίλους και συνοδοιπόρους της. Καλό ταξίδι Φώφη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναστέλλει όλες τις εκδηλώσεις του
Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων ανέστειλε λόγω θανάτου της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά την πολιτική εκδήλωση με ομιλήτρια την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία επρόκειτο να μιλήσει προχτές Δευτέρα.
Ταυτόχρονα, όπως αναφέρεται από τον κεντρικό ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ανακοίνωση Τύπου, αναστέλλονται σε ένδειξη πένθους για τις επόμενες ημέρες όλες τις κομματικές και πολιτικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί από τις οργανώσεις σε ολόκληρη την Επικράτεια. Η ομιλία της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου στα Ιωάννινα θα καθοριστεί σε νέα ημερομηνία.

Αναβολή συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων
Με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αρταίων Κώστας Τράμπας, έκανε γνωστό ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων συμμετέχοντας στο πένθος για την απώλεια της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά, αναβάλλει την προγραμματισμένη για σήμερα (χθες Δευτέρα) συνεδρίασή του».
Η συνεδρίαση επρόκειτο να διεξαχθεί χτες Τρίτη 26 Οκτωβρίου με ώρα έναρξης 5:30 το απόγευμα με τα ίδια θέματα.

ΓΣΕΕ: Μαχήτρια μέχρι τέλος
Την θλίψη της για το θάνατο της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, εκφράζει με ανακοίνωση Τύπου η ΓΣΕΕ.
Σημειώνει: «Η Φώφη Γεννηματά έδωσε με θάρρος εδώ και χρόνια τη μάχη της κατά του καρκίνου, προσπαθώντας σε κάθε ευκαιρία να δώσει δύναμη μέσα από τον προσωπικό της Γολγοθά σε χιλιάδες γυναίκες, που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Μαχήτρια μέχρι το τέλος, πάλεψε με σθένος και αξιοπρέπεια χωρίς ποτέ να χρησιμοποιήσει το πρόβλημά της για οποιοδήποτε όφελος.
Η Φώφη Γεννηματά με το ήθος και την ευγένειά της πέτυχε την αποδοχή από τον πολιτικό κόσμο της χώρας. Υπερασπίστηκε εργασιακά δικαιώματα και αγωνίστηκε στο πλευρό του κόσμου της εργασίας, φέρνοντας στο προσκήνιο τα προβλήματα των μη προνομιούχων και των αδυνάμων. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της».

Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης:

“Με θλίψη και συντριβή πληροφορήθηκα την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Την αποχαιρετώ με σεβασμό. Αλλά και πλημμυρισμένος από τις σκέψεις που προκαλεί ο τόσο άδικος και πρόωρος χαμός της. Γιατί η πολιτική υπάρχει για να είναι, πριν απ’ όλα, ανθρώπινη.
Η Φώφη υπήρξε ένας μαχητής της ζωής, πολεμώντας με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες της υγείας της και τον εχθρό που χτύπησε την οικογένειά της. Και έμεινε όρθια ως το τέλος, υπηρετώντας το καθήκον της. Έγινε, έτσι, σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες που δοκιμάζονται από σοβαρές ασθένειες.
«Κι έναν πόντο πιο ψηλά να πάτε άνθρωποι, ευχαριστώ θα σας πει ο Θεός», έγραψε ο αγαπημένος της ποιητής Οδυσσέας Ελύτης. Και η Φώφη ήταν ένας άνθρωπος που με τη δράση και το παράδειγμά της, πράγματι, ανέβηκε πολύ ψηλά.
Στα θερμά συλλυπητήρια όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων προς τα παιδιά, τον σύζυγο και τους δικούς της ανθρώπους, προσθέτω και τα δικά μου.

Αλέξης Τσίπρας

“Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Έδωσε με πείσμα και αξιοπρέπεια τη μάχη για τη ζωή μέχρι το τέλος.
Η απώλειά της αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συντρόφους της”, ήταν το μήνυμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημήτρης Κουτσούμπας

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την πρόωρη απώλεια της Φώφης Γεννηματά, πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, την οποία αποχαιρετώ με μεγάλο σεβασμό για την εντιμότητα της, αλλά και τη γενναιότητα με την οποία έδωσε τη μάχη για τη ζωή. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της και τα μέλη του ΚΙΝΑΛ» αναφέρει σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Γιάνης Βαρουφάκης

“Ο θάνατος της Φώφης μας στέρησε έναν άνθρωπο που δεν περίσσευε στην Βουλή, μια γυναίκα που έβαζε φρένο στην άκρατη ανδροκρατία της πολιτικής σκηνής, μια ακόμα ελπίδα επικράτησης στο ευάλωτο της ύπαρξής μας. Προσωπικά, μετανιώνω που δεν προσπάθησα να την γνωρίσω όσο ήταν μαζί μας”, αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας του ΜέΡΑ25.
Την αναστολή εργασιών για μια βδομάδα αποφάσισε ο πρόεδρος της Βουλής

Κυριάκος Βελόπουλος

«Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της Φώφης Γεννηματά. Έδωσε αυτή την μεγάλη μάχη με θάρρος και αξιοπρέπεια μέχρι την ύστατη στιγμή. Θα την θυμόμαστε με σεβασμό».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ