o «Μπάλλος» δεν… χόρεψε τελι κά την Ήπειρο. Τουλάχιστον σ’ αυτό το πρώτο μετακαλοκαιρινό κύμα των έντονων καιρικών φαινομένων. Να κάνουμε τον σταυρό μας.

ΕΧΟΥΜΕ, όμως, μια απορία που εκπηγάζει από τις αναφορές επιστημόνων. Θα έχετε ακούσει και σεις για τα αποθέματα νερού, προβλέποντας ότι θα μειωθούν σε σημείο που πολλές περιοχές του πλανήτη θα αντιμετωπίσουν ανεπανόρθωτες ζημιές από την λειψυδρία. Την ίδια στιγμή, από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις στη χώρα μας, οι μετεωρολόγοι έκαναν λόγο για χιλιοστά βροχής σε μια μέρα ίση με έξι μήνες έως και ενός έτους. Πού πάνε αυτά τα αποθέματα… οδηγούνται σ’ άλλον πλανήτη;

OΥΔΕΙΣ αμφισβητεί την υπερθέρμανση του πλανήτη, ούτε και την διαπίστωση ότι λιώνουν οι πάγοι, η λειψυδρία ωστόσο δεν καταλαβαίνουμε από που θα προκύψει από τη στιγμή που οι βροχοπτώσεις είναι τόσο έντονες! Μπορεί οι επιστήμονες νάχουν δίκιο και επειδή ειδικές γνώσεις δεν διαθέτουμε όλοι, οι απορίες γεννιούνται από τα φυσικά φαινόμενα στον χρόνο αλλά και στο πεδίο.

ΚΑΙ επειδή μιλάμε για ύδωρ, μεταφέρουμε σήμερα στην εφημερίδα μας την είδηση, σύμφωνα με την οποία για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης από τις πηγές Αγίου Γεωργίου προς Άρτα, Πρέβεζα, Λευκάδα και Βόνιτσα, εγκρίθηκε το ποσό των 133 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Το ψάχνουν άραγε οι αυτοδιοικητικοί αν τελικά το έργο θα γίνει με ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) ή μήπως δεν τους ενδιαφέρει;

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ και μάλιστα νομίζουμε πάρα πολύ τους πολίτες διότι αν πάει σε ιδιώτες διόλου απίθανο το ύδωρ να στοιχίζει περισσότερο και από εμφιαλωμένο!

ΤΟ τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου προσδιορίζονταν η έναρξη συγκομιδής των ακτινιδίων κι επειδή όχι μεν καταστρεπτικές πλην όμως παρατεταμένες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν και στην Άρτα, σπεύσαμε να μάθουμε από τους ειδικούς αν επηρέασαν τα brix (σάκχαρα). «Εκεί που όλα έδειχναν ότι ανεβαίνουν ξαφνικά τα σταμάτησαν» ήρθε η απάντηση. Επομένως λιγάκι παραπίσω η συγκομιδή. Τόσο να γίνει!

ΑΝ, ωστόσο, συνεχιστούν οι βροχοπτώσεις – μάς είπαν – θα υπάρξει πρόβλημα με την συγκομιδή. Εύλογο, γιατί ποιός θα μπει για να μαζέψει όταν βουλιάζει το χώμα; Δεήσεις επομένως καθότι τέλος Οκτωβρίου τα brix μάλλον θάχουν εξασφαλιστεί.

ΠΑΝΩ που στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας, για να το ρίξουμε και λίγο στα πολιτικά, λέγαμε για τις εξόδους των υποψηφίων του ΚΙΝΑΛ για την προεδρία στην επαρχία, μας αιφνιδίασε δυσάρεστα η είδηση για την υγεία της Φώφης Γεννηματά. Ταυτόχρονα, όμως, προκάλεσε ανακατατάξεις στην κούρσα της διαδοχής, καθώς εμφανίστηκαν άλλοι τρεις υποψήφιοι. Ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Νίκος Χρηστίδης και ο Παύλος Γερουλάνος. Πώς εισπράχθηκε από απλά μέλη και φίλους του κόμματος, τους οποίους ρωτήσαμε; Με θυμηδία. Με τί άλλο;

ΚΑΠΟΙΟΙ άλλοι μάς θύμισαν την αρχαία Ελληνική φράση του Μένανδρου «δρυός πεσούσης πάς ανήρ ξυλεύεται». Κατά τα λοιπά… η σκέψη όλων βρίσκεται στην πρόεδρο, όπως δήλωναν μόλις εισήχθη στον «Ευαγγελισμό». Μα καλά, καθόλου δεν πέρασε από το μυαλό τους ότι και μόνο η ενέργειά τους αρκεί για να καταδικαστούν δια της ψήφου;

ΛΙΓΟ ακόμα και στον κατάλογο των υποψηφίων για την προεδρία διόλου απίθανο να βλέπαμε μνηστήρα και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Αν δεν προλάβαινε βέβαια η κυβέρνηση της ΝΔ να τον τοποθετήσει ειδικό σύμβουλο, επικεφαλής του προγράμματος Εσωτερικής Ασφάλειας του ΕΛΙΑΜΕΠ (Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής). Είναι τόσο πολύτιμος που δεν κάνει χωρίς αυτόν η χώρα! Στο ΚΙΝΑΛ έχουμε την εντύπωση πως από τη μεγάλη στενοχώρια θα έχασαν τον ύπνο τους…!

ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ να μην ευτελιστεί το κόμμα από χαμηλού δια- μετρήματος υποψηφιότητες, στο τραπέζι έπεσε το όνομα του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος άνοιξε κύκλο επαφών με τους έξι διεκδικητές της προεδρίας. Αν θα είναι και υποψήφιος μένει να το δούμε. Πάντως αν ακούσετε ή διαβάσετε τον Γιάννη Πρετεντέρη να ερμηνεύει με δηλητηριώδη ειρωνεία την ανάμειξή του, πάει να πει ότι ταρακουνιούνται τα ύδατα.

ΔΙΟΤΙ θυμίζουμε ότι οι επόμενες εθνικές εκλογές διεξάγονται με απλή αναλογική…

ΔΕΝ ξεχνάμε βεβαίως, γι’ αυτό και θα το επαναλάβουμε, πως οι αγρότες του νομού οργανώνονται πιο συντονισμένα εσχάτως ώστε να διεκδικήσουν τις κορωνοενισχύσεις για τα μανταρίνια που πέρυσι οι μεγαλύτερες ποσότητες έμειναν απούλητες. Όπως επίσης συντονίζονται και για την ακαρπία σε ελιές και εσπεριδοειδή, χωρίς να παίρνουν απαντήσεις. Το όνομα που μνημονεύεται κυρίως ως προς αυτές τις εκκρεμότητες προκειμένου να αναλάβει πρωτοβουλίες είναι του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Στύλιου. Υπάρχει κάτι νεώτερο;

ΟΣΟ για την 28η Οκτωβρίου κι αν θα γίνουν παρελάσεις στην Άρτα, από γονείς μαθαίνουμε ότι φροντίζουν για την ενδυμασία των παιδιών τους που επιβάλλεται σε τέτοιες εκδηλώσεις. Άρα κανονικότητα όπως παλιά. Προσοχή στις αποστάσεις για τους παρελαύνοντες αλλά και για τους θεατές ώστε να μη μπούμε σε περιπέτειες.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ σας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ