Την διακήρυξή της έδωσε στην δημοσιότητα η νεοϊδρυθείσα Κίνηση «Αρτινών Πολιτών Παρέμβαση», αναφέροντας τους λόγους αλλά και τον σκοπό της ίδρυσής της.

Το κείμενο της διακήρυξης έχει ως ακολούθως: «Φίλες και φίλοι, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας γνωστοποιήσουμε ότι μια ομάδα ενεργών πολιτών του νομού μας αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε την κίνηση πολιτών «ΑΡΤΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» με κυρίαρχο στόχο και σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων του νομού μας, την συζήτηση επ’ αυτών και τη εξεύρεση λύσεων και κυρίως την ενεργοποίηση όλων των πολιτών του νομού για την συμμετοχή τους στην κίνηση αυτή.

Η «ΑΡΤΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» είναι μια κίνηση πολιτών που στοχεύει στην κατάθεση και την προώθηση ιδεών και προτάσεων για το μέλλον του νομού μας και στην δημιουργία των προϋποθέσεων για τη σύνθεση προοδευτικών απόψεων και θέσεων. Η Κίνησή μας είναι ένας χώρος συνεύρεσης και επεξεργασίας αναπτυξιακών, κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών προτάσεων που μπορούν να γίνουν πράξη. Εδώ συναντιούνται οι σκέψεις ανθρώπων που, άσχετα από την ιδιαίτερη αφετηρία τους και το πώς αυτοπροσδιορίζεται ο καθένας, προτάσσουν το συμφέρον της κοινωνίας και την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Ήδη, η Κίνηση αυτή απέκτησε και νομική οντότητα αφού το καταστατικό εγκρίθηκε από το αρμόδιο Ειρηνοδικείο Άρτας.

Για την ίδρυση της Κίνησης αυτής κυρίαρχο ρόλο έπαιξε η αναγκαιότητα ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης των πολιτών του νομού μας, καθώς επίσης και όλων των  θεσμικών φορέων,  ώστε να δημιουργηθεί μια δυναμική που θα έχει ως στόχο την εν γένει ανάπτυξη του νομού μας.

Σημαντικά ζητήματα που χρονίζουν και ταλανίζουν την περιοχή μας, όπως τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, την αστική περιοχή της Άρτας και την εν γένει ανάπτυξη του ορεινού όγκου, πχ εγγειοβελτιωτικά, έργα διευθέτησης κοίτης ποταμού Αράχθου, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Αγροτουρισμός και βελτίωση υποδομών του ορεινού όγκου, προστασία του περιβάλλοντος, είναι ζητήματα για τα οποία πρέπει να εξευρεθούν λύσεις.

Καλούμε, λοιπόν, όλους του πολίτες να πλαισιώσουν την Κίνηση μας αυτή και να συμμετέχουν ενεργά στις εκδηλώσεις της, εκφράζοντας την άποψή τους και τις προτάσεις τους με την συμμετοχή τους στην λήψη των αποφάσεων προς όφελος του κοινωνικού συνόλου».

Μέλη προσωρινής διοίκησης

Τα μέλη της προσωρινής διοίκησης της Κίνησης «ΑΡΤΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ»  με  έδρα την πόλη της Άρτας, είναι οι παρακάτω:  Γεώργιος Αθανασούλας (πρόεδρος), Άλκης Παπαχρηστάκης (αντιπρόεδρος), Αλέξανδρος Γεροδήμος (γραμματέας), Γρηγόριος Τρομπούκης (ταμίας), ενώ ως απλά μέλη μετέχουν οι Δημήτριος Καραγιάννης, Γεώργιος Καλύβας και Νικόλαος Αράπης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ