ΔΙΑΒΑΣΕ το σχόλιο υπό τον τίτλο «Έτσι δεν χάθηκε αρδευτικό στον κάμπο» που δημοσιεύτηκε στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας μας ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, ο οποίος έσπευσε να δώσει τις διευκρινίσεις του για το πώς εξασφαλίστηκε το έργο.

Απ’ ότι λοιπόν μάς ανέφερε, το συγκεκριμένο έργο που αφορά την επένδυση τριών τάφρων στον κάμπο, αποτέλεσε πρόταση της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας σε συνεργασία με τον ΤΟΕΒ Αράχθου, τη οποία υποβλήθηκε προς ένταξη στο ΠΕΠ (Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα), δηλαδή ΕΣΠΑ Περιφέρειας Ηπείρου. Μετά την υποβολή έλαβε έγκριση με υπογραφή του περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη και πλέον το έργο είναι έτοιμο προς δημοπράτηση με προϋπολογισμό 2,2 εκατ. ευρώ, η οποία αναμένεται εντός των προσεχών ημερών.

Χωροταξικά η επένδυση και ο εγκιβωτισμός των τάφρων τοποθετούνται σε Ρόκκα, Γεωργουσιούς και η τρίτη στο χωριό Κεραμάτες με κατεύθυνση το Νεοχώρι. Με το έργο αυτό μπαίνει ακόμα ένα λιθαράκι στο αρδευτικό δίκτυο της πεδιάδας, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία στον παραγωγικό κόσμο της περιοχής. Ο οποίος φυσικά περιμένει ακόμα περισσότερα, κάτι που τόσο ο Βασίλης Ψαθάς όσο και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των θεσμών γνωρίζουν καλύτερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ