Τριήμερες εκδηλώσεις στη Ροδαυγή με τίτλο «Ο Δρόμος του Κάστανου», πραγματοποίησε από 8 έως 10 Οκτωβρίου ο τοπικός Σύλλογος «Η Αγία Παρασκευή» σε συνεργασία με την Κοινότητα, τον Σύλλογο Γυναικών και τους Φίλους του Άμμου, καθώς και σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και την υποστήριξη του Δήμου Αρταίων.
Η εφημερίδα μας έκανε αναφορά στο προηγούμενο φύλλο για την συγκεκριμένη εκδήλωση, όμως ας διαβάσουμε και τι σημειώνει ο Σύλλογος: «Την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου διοργανώθηκε ημερίδα με τίτλο “Φύση και κλίμα”, στην οποία συμμετείχαν εξαιρετικοί ομιλητές, όπως: Ο δρ. Γεώργιος Μάνος, πρώην πρόεδρος ΤΕΙ Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, ο οποίος αναφέρθηκε στις εναλλακτικές καλλιέργειες στην ορεινή Άρτα.
Ο δρ. Δημήτριος Παπαχρήστος, ερευνητής Α΄ στο Εργαστήριο Γεωργικής Εντομολογίας ο οποίος διατηρεί την επιστημονική διεύθυνση Εντομολογίας και Γεωργικής Ζωολογίας στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο. Ο κ. Παπαχρήστος ανέπτυξε το θέμα της βιολογικής καταπολέμησης της σφήκας της καστανιάς στην Ήπειρο.
Η δρ. Καλλιόπη Στάρα, εξωτερική συνεργάτιδα και διδάσκουσα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών (ΒΕΤ), Εργαστήριο Οικολογίας, η οποία μίλησε για τη σημασία των αιωνόβιων δέντρων για την φύση και τον πολιτισμό.
Ο Χρήστος Μέγας, δημοσιογράφος με εξειδίκευση στα εργασιακά, ασφαλιστικά, οικονομικά και περιφερειακά ζητήματα, παρουσίασε τις προϋποθέσεις για ένα ολιστικό αναπτυξιακό σχέδιο για τα Τζουμέρκα και το Ταμείο Ανάκαμψης.
Η Ελένη Αλεξίου, υποψήφια διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αιγαίου (Τμήμα Περιβάλλοντος), Ιδρύτρια Wellnesstales (Lost in Nature), ανέπτυξε θέμα σχετικό με τη φύση, τον τουρισμό και την ευεξία (λόγω αδυναμίας της ομιλήτριας για παρουσία στην ημερίδα, το θέμα της παρουσίασε η γενική γραμματέας του Συλλόγου, Μαρία Μπίμπα, η οποία είχε και τον συντονισμό της ημερίδας.
Το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, υλοποιήθηκε σεμινάριο τέχνης με θέμα “Δρυάδες”. Το σεμινάριο τέχνης καθοδήγησε η Σοφία Μπόμπολη – ζωγράφος.
Το μεσημέρι της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε πεζοπορία αναψυχής ξεκινώντας από την πλατεία Αγίας Παρασκευής και ακολουθώντας τον “Δρόμο του Κάστανου”, που περιελάμβανε και το κυνήγι του κάστανου. Μετά το πέρας της διαδρομής, τους περιπατητές υποδέχτηκαν οι φορείς της Ροδαυγής ενώ οι γυναίκες του Συλλόγου πραγματοποίησαν το χαράκωμα των κάστανων και τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια.
Το πρωί της Κυριακής 10 Οκτωβρίου συνεχίστηκε με επιτυχία το σεμινάριο τέχνης υπό την καθοδήγηση της ζωγράφου Σοφίας Μπόμπολη».
Το κείμενο υπογράφουν η πρόεδρος Μαρία Παπαβασιλείου και η γενική γραμματέας Μαρία Μπίμπα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ