Οι πρόσφατες επιθέσεις ακροδεξιών ομάδων στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης και στο Ν. Ηράκλειο, ακολουθώντας αυτές στη Σταυρούπολη και τον Εύοσμο, δημιουργούν το ερώτημα τι θα γίνει επιτέλους με τους φασίστες;
Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, φαίνεται καθαρά πως δεν έχουμε ξεμπερδέψει με την ακροδεξιά και τις πρακτικές της. Και όχι μόνο δεν ξεμπερδέψαμε, αλλά φαίνεται πως φασίστες ναζί και όλος αυτός ο συρφετός αισθάνονται άνετα, ασφαλείς και αναδιοργανωμένοι ώστε να βγουν και πάλι στο προσκήνιο, επιτιθέμενοι σε όποιον θεωρούν εχθρό!
Είναι ανιστόρητη και αυθαίρετη η πρόσφατη αναφορά του βουλευτού της ΝΔ και υφυπουργού Παιδείας κ. Συρίγου, στην θεωρία των «δύο άκρων», ο οποίος επιχείρησε να εξισώσει τους φασίστες με το αντιφασιστικό κίνημα, με την κυβέρνηση να παίζει για ακόμα μια φορά ένα επικίνδυνο παιχνίδι χαϊδεύοντας τα αυτιά του πιο συντηρητικού και ακραίου ακροατηρίου της, και εργαλειοποιώντας την ακροδεξιά, ελπίζοντας σε πολιτικά οφέλη.
Είναι αυτοί οι φασίστες που σεργιανούν έχοντας στα χέρια τους την ελληνική σημαία και εμείς τους παρακολουθούμε να οικειοποιούνται με κατάπτυστο τρόπο το εθνικό σύμβολο όλων των Ελλήνων δημοκρατών, ανεξαρτήτως κομμάτων.
Είναι, βεβαίως, και αυτή η πληθυσμιακή ομάδα που έχει profile στα social την ελληνική σημαία και επιτίθεται σε όλους ανεξαιρέτως, χωρίς να μπορούν να αντιληφθούν την πραγματικότητα γύρω τους και χωρίς να νοιάζονται πραγματικά για κανέναν και τίποτε!
Είναι αυτοί που οραματίζονται μεγάλες πατρίδες πέρα από τα σύνορά μας!
Είναι αυτοί που όταν ήταν η Χούντα «έκανε μεγάλα έργα», έβλεπαν ποδόσφαιρο, κοιμόταν ήσυχοι, είχαν δουλειές!
Είναι αυτοί που νομίζουν πως θα μας βάλουν τσιπάκια, μας ψεκάζουν, θα μας χαλάσουν το καλό DNA!
Είναι αυτοί οι θρησκόληπτοι που δεν έχουν καμία γνώση γύρω από την θρησκεία και πιστεύουν πως ο Χριστός δίδαξε το μίσος και τον σκοταδισμό και όχι την αγάπη και την συγχώρεση!
Είναι αυτοί που λένε πως «τα’ θέλε και τα’ παθε», το όποιο θύμα κακοποίησης μιλήσει!
Είναι αυτοί που φοβούνται και καταφέρονται άσχημα στους ομοφυλόφιλους, μην κολλήσουν κάτι και γίνουν gay αυτοί και τα παιδιά τους!
Είναι αυτοί που παίρνουν τους πρόσφυγες να δουλέψουν κάτω από άθλιες εργασιακές συνθήκες!
Είναι αυτοί που βλέπουν μωρά, ηλικιωμένους και κατατρεγμένους να ζουν σε βρώμικα περιβάλλοντα και δεν τους λυπούνται!
Είναι αυτοί που κάνουν ό,τι θέλουν στην Ελλάδα μας, γιατί είναι… δική τους και όχι δική σου και δική μας!
Είναι αυτοί και τόσοι άλλοι!
Αναρωτιέται κανείς που υπάρχουμε εμείς σε όλο αυτό;
Πότε θα πάρουμε την Ελλάδα μας και την σημαία μας πίσω από τους κάθε είδους φασίστες, παλιούς και καινούργιους;
Πότε θα σταματήσουμε αυτούς που χαϊδεύουν τους φασίστες για εκλογικά οφέλη;
Πότε έγιναν υπερασπιστές της χώρας, των ιδεών, των πεποιθήσεων, των ανθρώπων και της εξέλιξής μας ένα μάτσο ναζιστές που δεν γνωρίζουν τίποτε από την ιστορία αυτού του τόπου;
Πότε έγιναν υπερασπιστές μας οι φασίστες που παραποιούν την Ιστορία μας και δεν μιλούν για το αίμα που χύθηκε στην Ελλάδα μας, για την πείνα, τις κακουχίες, τους βασανισμούς, τις φυλακίσεις, τα αντίποινα, τα Ολοκαυτώματα, τις εξοντώσεις των παππούδων και των γιαγιάδων μας;
Είναι αυτοί περισσότερο δημοκράτες από όλους εμάς που είμαστε κατά του φασισμού; ΟΧΙ δεν είναι!
Θα δανειστώ μια έκφραση που έχει ειπωθεί από άλλους και θα πω πως «Με τους φασίστες ναι έχουμε πόλεμο και πρέπει να συντριβούν».
* Η Λουΐζα Σκούρα είναι αγρονόμοςκαι Τοπογράφος Μηχανικός ΜSc. Υποψήφια Διδάκτωρ Αρχιτεκτονικής Σχολής ΕΜΠ. Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΜΕΡΑ 25

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ