Στο 6ο ετήσιο συνέδριο για Έξυπνες Πόλεις και Ψηφιακούς Πολίτες που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά και με τη συμμετοχή 3.000 και πλέον συνέδρων, συμμετείχε ο Δήμος Αρταίων.

Η Δημοτική Αρχή, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου, εκπροσωπήθηκε από τον αντιδήμαρχο αναπτυξιακού προγραμματισμού, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και εφαρμογών έξυπνης πόλης, Γιώργο Πανέτα, ο οποίος παρουσίασε τις καινοτόμες εφαρμογές και τα έξυπνα συστήματα που χρησιμοποιούνται στο Δήμο, αλλά και τα οφέλη που προκύπτουν από τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες.

«Πρόκειται -όπως επισήμανε- για υπηρεσίες που αποσκοπούν στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την ενίσχυση της συμμετοχικής διακυβέρνησης σε τοπικό επίπεδο, πάντα με οδηγό το Επιχειρησιακό Σχέδιο που διαθέτει ο Δήμος για μία “Έξυπνη Άρτα”».

Στην ανακοίνωση Τύπου επισημαίνεται επίσης ότι «οι καινοτόμες εφαρμογές που κέρδισαν τις εντυπώσεις, οι οποίες ξεχωρίζουν και έχουν βραβευτεί για την καινοτομία τους, μεταξύ άλλων είναι και οι εξής: «Novoville» και «followgreen»-, το GPS στα υπηρεσιακά οχήματα, το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο με την παρακολούθηση της πορείας κάθε εγγράφου, το ελεύθερο δίκτυο WiFi με 90 σημεία πρόσβασης, αλλά και ο τηλε-έλεγχος και τηλεχειρισμός του δικτύου ύδρευσης».

Παράλληλα ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στις «Καινοτόμες δράσεις του Δήμου για τον πολιτισμό και τον τουρισμό» που αυτό το διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως και στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί στο ΠΕΠ Ηπείρου και στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” για σύστημα τηλεδιαχείρισης φωτισμού LED, έξυπνα φανάρια, έξυπνη στάθμευση (Smart Parking) και για προμήθεια ΑΤΜ αιτημάτων, πιστοποιητικών και πληρωμών.

Σε δήλωσή του ο Γ. Πανέτας, ανέφερε: «Οι ψηφιακές προκλήσεις ανανεώνονται συνεχώς. Η δική μας επιδίωξη είναι να φέρουμε στην Άρτα και άλλα πολύτιμα ψηφιακά εργαλεία. Γιατί μέσα από τα ψηφιακά εργαλεία που ήδη έχουμε και αυτά που θέλουμε να εφαρμόσουμε, οι πολίτες θα βρουν συμμάχους σε μια σύνθετη πραγματικότητα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ