Κάποτε λειτουργούσε ένα νηπιαγωγείο στην Περάνθη της Άρτας. Όταν έπαψε να φιλοξενεί παιδιά όπως και το δημοτικό σχολείο όλα… σιώπησαν.
Πέρασαν αρκετά χρόνια από τότε. Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Περάνθης αποφάσισε, αξιοποιώντας δημιουργικά το διάστημα της καραντίνας, να δώσει ξανά ζωή σ’ αυτό το κτίριο με σκοπό να αποκτήσει μιας άλλης μορφής χρήση.
Με πολλή εθελοντική εργασία, με όραμα, ενθουσιασμό και κέφι όλα άλλαξαν. Έγινε ένας φιλόξενος χώρος πολλαπλών χρήσεων για συναθροίσεις, εκδηλώσεις, γιορτές, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, εργαστήρι ζαχαροπλαστικής, μαγειρικής, δανειστικής βιβλιοθήκης και έκθεσης αντικειμένων λαϊκής παράδοσης.
Τα εγκαίνια του κτιρίου έγιναν την Κυριακή 10 Οκτωβρίου, όταν και δόθηκε σε λειτουργία. Παρόλες τις δυσκολίες παρευρέθηκαν αρκετοί Περανθιώτες και φίλοι. Το ΔΣ του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Περάνθης ευχαριστεί όλους για την παρουσία τους.
Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν η επίτροπος Ελευθερία Ζάμπα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Παπασιωζος και Αθανάσιος Σιώζος, ο πρόεδρος της κοινότητας Περάνθης Νίκος Γιαννούλης και το μέλος Λαμπρινή Γούσια, η διευθύντρια της Alpha bank Aνδριανή Σιάκα, εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων: «Κωστηλάτα», Αμφιθέας και Νεοχωρακίου «Παναγιά Βρυώνη», Σκοπευτηρίου, «Θεά Δήμητρα».
Το ΔΣ του Συλλόγου Περάνθης αποτελούν: Σταυρούλα Τράμπα (πρόεδρος), Άννα Καρακούση (γραμματέας), Αναστασία Θεοχάρη (γενική γραμματέας), Πέτρος Σιλιώνης (αντιπρόεδρος).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ