Κεντρικός ομιλητής στο Διεθνές Συνέδριο Agribusiness Forum, ήταν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Άρτας Γιώργος Στύλιος.
Ο υφυπουργός μίλησε για τις νέες τεχνολογίες και την Πράσινη Συμφωνία στον αγροτικό τομέα. Τόνισε ότι η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και της ψηφιακής επανάστασης στον πρωτογενή τομέα, είναι στην κορυφή της ατζέντας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός θα πρέπει να επιτευχθεί αντιμετωπίζοντας παράλληλα και την κλιματική κρίση. Προς την κατεύθυνση αυτή, ενεργοποιούμε το πρόγραμμα Agriculture Knowledge Innovation System (AKIS), προωθώντας την εκπαίδευση, τη συμβουλευτική και την έρευνα» πρόσθεσε κλείνοντας την ομιλία του.
Το πάνελ συντόνιζε ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Χαράλαμπος Κασίμης. Συμμετείχαν οι καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Σπ. Φουντάς και Απ. Κουτίνας, ο διευθυντής Διαχείρησης Στρατηγικών Έργων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Φ. Παπαδόπουλος και η Κ. Χάλκου από τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων της Coca Cola.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here