ΜΠΡΑΒΟ, επιτέλους ορθώνουν το ανάστημά τους οι ακτινιδοπαραγωγοί του νομού μας. Ύστερα από τη μεγάλη ζήτηση του προϊόντος σε Ελλάδα και εξωτερικό, επιχειρούν να γίνουν από κομπάρσοι πρωταγωνιστές στον καθορισμό των τιμών, θέτοντας οι ίδιοι μια ανώτερη βάση στις διαπραγματεύσεις που ήδη ξεκίνησαν.
Μαθαίνουμε, λοιπόν, ότι ζητούν 1 ευρώ το κιλό για τα ακτινίδια, τα οποία όπως οι ίδιοι βλέπουν οι τιμές είναι εκτοξευμένες στα ράφια. Καταρχήν να υπενθυμίσουμε ότι πέρυσι η μέση τιμή ήταν 70 έως 75 λεπτά το κιλό, με τις πληροφορίες μας να αναφέρουν πως φέτος θα είναι υψηλότερη. «Μπορεί να μην γίνει δεκτή η προτεινόμενη των παραγωγών για 1 ευρώ» μάς έλεγε την Δευτέρα συμπατριώτης μας που βρίσκεται στα… μέσα και στα έξω επί της εμπορίας «όμως αύξηση σε σχέση με πέρυσι θα υπάρξει».
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αναμένεται να κυμανθεί σε 80 έως 90 λεπτά το κιλό, αν και από τα «παζάρια» ο «λευκός καπνός» πιστεύεται ότι θα βγει λίγο πριν την συγκομιδή, δηλαδή από 25 Οκτωβρίου και μετά. Άλλο ένα κίνητρο για ακόμα περισσότερες εκτάσεις ακτινιδίων που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει πιένες. Όχι βέβαια ότι δεν αυξάνονται κιόλας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ