Ο φίλος Τρύφωνας Παπαϊωάννου δεν έκανε, όπως μάς είπε, συνειδητά το εμβόλιο, όμως θεωρεί τραγικό αυτό που συνέβη με την θεσμική συμπεριφορά απέναντι σε μια πάρα πολύ δύσκολη στιγμή για την οικογένειά του, θέλοντας να μάς την μεταφέρει.
Ο πατέρας της συζύγου του που τα τελευταία χρόνια διαμένει μαζί τους στο χωριό Κυψέλη Άρτας για να τον προσέχουν λόγω ηλικίας, έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο μας, με αποτέλεσμα η κατάστασή του να είναι κρισιμότατη. «Η σχέση μου μαζί του ήταν σαν πατέρα με παιδιού γι’ αυτό τις δύσκολες στιγμές που περνάει θέλησα να βρεθώ κοντά του», μάς είπε ο Τρύφωνας, παραγωγός μύρτιλου και μελισσοκόμος.
Περνώντας, ωστόσο, το κατώφλι του νοσηλευτικού ιδρύματος τού απαγορεύτηκε η είσοδος, παρά το γεγονός ότι έδειξε τα αποτελέσματα του «γρήγορου τεστ» αποδεικνύοντας ότι είναι αρνητικός στον κορωνοϊό. «Θα χρειαστεί» είπαν στην είσοδο «να κάνεις μοριακό τεστ», το οποίο κοστίζει 60 ευρώ. «Κι όχι μόνο αυτό -μάς ανέφερε ο ίδιος- αλλά τα αποτελέσματα τα παίρνεις την επόμενη μέρα!».
«Ο άνθρωπος πεθαίνει – πρόσθεσε – και αυτό που ήθελα ήταν να τον δω ζωντανό, να του μιλήσω κι ας μη με άκουγε…». Παράλληλα με την απορία του για το «γρήγορο τεστ» που δεν λαμβάνουν υπόψη στις εισόδους για τα νοσοκομεία έστω κι αν παρίσταται ανθρωπίνως μεγίστη ανάγκη, ο Τρύφωνας εκφράζει και την οργή του: «Ενώ στους εμβολιασμένους επιτρέπουν να εισέρχονται ακόμα και δίχως “γρήγορο τεστ”, από τους ανεμβολίαστους ζητούν μοριακό με αποτελέσματα μάλιστα την άλλη μέρα», για να το προχωρήσει γεμάτος αγανάκτηση ακόμα παραπέρα: «Και ποιός μάς λέει αν ο εμβολιασμένος που μπαίνει ελεύθερα στο νοσοκομείο δεν μεταφέρει τον ιό που εύκολα μπορεί να τον μεταδώσει σε μένα που με το “γρήγορο τεστ” βρέθηκα αρνητικός; Είναι σωστό, είναι δίκαιο;».
Μακάβριο μεν αλλά πρόσθεσε κι αυτό: «Να τον δω πριν τον αποχαιρετήσουμε για πάντα θέλησα, στο ύστατο χαίρε ξέρω… πηγαίνω ακόμα και χωρίς τεστ».
Ε, αν αυτό δεν είναι τιμωρία γιατί δεν έκανε το εμβόλιο, τότε τί είναι;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ