ΤΟ προσεχές Σάββατο η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη (φωτο), σε εκδήλωση του υπουργείου και της Περιφέρειας, θα παραλάβει το βραβείο Europa Nostra για την με ακρίβεια αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας που κατασκεύασε στα 1866 ο Πραμαντιώτης πρωτομάστορας Κώστας Μπέκας και την άλλη μέρα (Κυριακή) θα βρεθεί στην Άρτα.
Η επίσκεψή της, μεταξύ άλλων, έγινε γνωστή στο Δήμο Αρταίων, οπότε ο δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης έσπευσε να συνομιλήσει μαζί της. Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι προέβη σε ενημέρωση για τα ανοιχτά θέματα πολιτισμού του Δήμου, για τα οποία είναι πιθανό να κάνει σχετικές ανακοινώσεις σε συνάντηση που θα έχει μαζί του.
Σύμφωνα με τα όσα έως προχτές Δευτέρα μάς έγιναν γνωστά, η υπουργός Πολιτισμού την προσεχή Κυριακή θα ξεναγηθεί 12 το μεσημέρι στην Δυτική Νεκρόπολη της Αρχαίας Αμβρακίας και 6 το απόγευμα στο υπαίθριο θέατρο του Κάστρου. Ολοκληρωμένο το πρόγραμμα εκτιμάται ότι θα δοθεί οσονούπω ώστε να γνωρίσουμε αν κατά την περιοδεία της θα μεταβεί και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία. Πολύ θα θέλαμε επίσης να μάθουμε και για τις συναντήσεις που θα έχει με τοπικούς παράγοντες.
Στην Λίνα Μενδώνη η Άρτα δεν είναι άγνωστη, διότι την είχε επισκεφθεί κατά το παρελθόν όταν ήταν γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. Πολύ καλά ταυτόχρονα γνωρίζει το Κάστρο και το ΞΕΝΙΑ, χωρίς όμως να είχαν δοθεί τότε λύσεις. Η μοναδική παρέμβαση ήταν επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου όταν το ΞΕΝΙΑ με έκταση γύρω του, παραχωρήθηκε στο Δήμο Αρταίων. Ελπίζεται ότι τώρα ως υπουργός Πολιτισμού δεν θα έρθει με άδεια χέρια… Διότι πράγματι αρκετά από τα θέματα αρμοδιότητάς της παραμένουν ανοιχτά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ