ΣΤΗΝ περιοχή Τριγώνου αναμένεται στο επόμενο διάστημα, στην αλυσίδα των My Market, να προστεθεί κι άλλο ένα κατάστημα.
Γνωρίζουμε ότι ως προς την τεχνοτροπία των κατασκευών του ακολουθείται ένα συγκεκριμένο μοντέλο. Ουσιαστικά δηλαδή πρόκειται για εγκατάσταση προκάτ, χωρίς ποτέ να λαμβάνεται υπόψη η λειτουργία των πόλεων, η δομή και το περιβάλλον. Το ίδιο βέβαια κάνουν σχεδόν όλες οι αλυσίδες των σούπερ μάρκετ.
Στο Τρίγωνο, λοιπόν, με είσοδο από την Αλ. Ζάρρα, η συγκεκριμένη εγκατάσταση έχει πάρει ήδη μορφή κι αυτό που βλέπουμε είναι ότι έχει στηθεί ένα «κουτί» που εν πολλοίς αλλοιώνει το δομημένο περιβάλλον της περιοχής. Πρόκειται για ένα ψυχρό προκάτ δίχως παράθυρα, χωρίς καμία αρχιτεκτονική, άχαρο, τελείως αντιαισθητικό, φαντάζοντας σαν μύγα μεσ’ στο γάλα!
Αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι για τέτοια καταστήματα η μόνη λογική που επικρατεί είναι το κέρδος κι όχι πως θα δείξει στο μάτι του κάθε πολίτη, που για τις εταιρείες του είδους εκλαμβάνεται ως πελάτης και συναλλασσόμενο κοινό. Έχουμε, ωστόσο, την αίσθηση πως σε κοινωνίες με οργανωμένα και ευαισθητοποιημένα κινήματα γύρω και από την αισθητική των δημοτικών και δημόσιων χώρων, ένα τέτοιο «κουτί» δεν θα γίνονταν εύκολα αποδεκτό.
Δυστυχώς στον τόπο μας δεν υπάρχουν, επομένως είμαστε αναγκασμένοι να το υποστούμε, έχοντας μοναδική άμυνα την αποστροφή του βλέμματός μας.
Επειδή γνωρίζουμε ότι πολιτική των σούπερ μάρκετ είναι ίδια κτίσματα παντού είτε πρόκειται για εγκατάστασή τους σε αστικούς ιστούς είτε έξω απ’ αυτούς, ας κάνουν τουλάχιστον κάτι πολύ εύκολο κι απλό για να μετριάσουν την άσχημη εικόνα. Να φυτέψουν δηλαδή γύρω του δέντρα ώστε να «πνιγεί» στο πράσινο.
Αν είναι δυνατόν με πορτοκαλιές και μανταρινιές για να συνάδουν με τις αντιπροσωπευτικές καλλιέργειες της Άρτας. Όφελος θάχουν γιατί θα μπορούν να πωλούν και τα προϊόντα. Κατευθείαν από το… χωράφι στο ράφι.
Νάτο το επιπλέον κέρδος που τόκαναν σημαία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ