Πολιτική και επικοινωνιακή βαρύτητα στο ζήτημα ανανέωσης των γενεών στα χωριά, ρίχνει το τελευταίο διάστημα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που στέλνει με κάθε μέσο «γραμμή» στα κράτη μέλη, ώστε να εντάξουν στα στρατηγικά τους σχέδια τρία βασικά εργαλεία χρηματοδότησης των νέων αγροτών.
Τριάδα μέτρων για νέους αγρότες με πριμ εγκατάστασης, εξόδου και συμπληρωματική ενίσχυση στη νέα ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική). Με μια σειρά αναρτήσεων στο Twitter ο Επίτροπος Γεωργίας του μπλοκ, Γιάνουζ Βοϊτσεχόφσκι, φωτογραφίζει τις δράσεις του πριμ πρώτης εγκατάστασης, του πριμ εξόδου αγροτών κοντά στην συνταξιοδότηση και την δυνατότητα να δοθεί αυξημένη συμπληρωματική ενίσχυση σε νέους αγρότες από τα κονδύλια του πρώτου πυλώνα της ΚΑΠ, λέγοντας ότι δίπλα στις κλιματικές ευαισθησίες της νέας ΚΑΠ, αιχμή της νέας μεταρρύθμισης είναι και οι προσπάθειες ανανέωσης των γενεών στην ύπαιθρο.
Αφορμή για να ξεκινήσει η διαδικτυακή συζήτηση, στάθηκαν πρόσφατες στατιστικές που δείχνουν ότι μέσα στο 2019, 8,6% περισσότεροι νέοι αγρότες υπέβαλαν αίτηση για βασική ενίσχυση, αγγίζοντας τον αριθμό των 525.000 στο σύνολο της ΕΕ.
Ωστόσο, ακόμα κι αυτή η βελτιωμένη στατιστική ένδειξη, αφορά στο 7,5% του συνόλου των δικαιούχων άμεσων ενισχύσεων της ΕΕ, με 584 εκατ. ευρώ να φτάνουν σε εκμεταλλεύσεις νέων αγροτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ