Γιάννης = θρύλος. Καρφώνει τον ρατσισμό. Υποκριτές. Χαϊβάνια. Βλέπεις τον θρύλο Γιάννη, τον χαιρετάς επειδή σας κάρφωσε στην στεφάνη. Βλέπεις τον έτερο μετανάστη και αλλάζεις πεζοδρόμιο.
Εκπρόσωποι και «κοπάδια» κομμάτων και αποκομμάτων καταψήφιζαν συνέχεια τους νόμους για την ιθαγένεια, νεόπλουτε. Έλλην γενιέσαι… δεν γένεσε… Απάνω τους.
Ο Έλληνας, θρύλος, Γιάννης τους άφησε με τα καύκαλά τους. Απλώς τους εξέθεσε. Βίωσε και βιώνει ο Έλλην την ξενιτιά. Από το 1730. Πλιότερο… κάπου στα 1954 να ανορθώσει τη ναζιστική Γερμανία (φάμπρικες) και στου Βελγίου τις στοές και κλαιν’ οι μάνες μοναχές. Κακούργα μετανάστευση, κακούργα ξενιτιά.
Κάνε λεβέντη μου υπομονή του γυρισμού σου το καράβι, πάλι μια μέρα θα φανεί…Το γιο μου νάχω σπίτι μου κι ας τρώω ψωμί κι ελιά.Μάνα μου κουράγιο, γρήγορα θα ξαναρθώ μέσα στη ζεστή την αγκαλιά σου, μανούλα να απο- κοιμηθώ. Αιώνιος Καζαντζίδης. Αιώνιος.
60.000.000 το χρόνο και παραπάνω… Θρύλος Γιάννης, χαϊβάνια! Αυτόν τον ρατσιστή Γ. Βασιλακόπουλο, ακόμα τον φυλάτε; Διαβάσατε τι είχε πει ο 50 χρονών στην καρέκλα του μπάσκετ.Είχε επιτεθεί στον θρύλο Γιάννη (Αντετοκούμπο).
Ο θρύλος Γιάννης ήταν πλούσιος από μικρός με… κολοκύθια! Πλούσιος στο ημιυπόγειο των Σεπολίων! Τυχερός, όμως, όταν τον ανακάλυψε το Αμέρικα στον Φιλαθλητικό πριν τον ανακαλύψει το Ελλαδιστάν. Φύλαξ άγγελος η μάνα Βερόνικα, η αυτοκράτειρα.Φτώχεια, αγάπη, τιμιότητα, αξιοπρέπεια. Τα εξώδικα…
Δείξτε λίγη επιείκεια. Τα αγόρια δεν πούλαγαν κάθε μέρα. Οι ξύλινοι δίσκοι κρεμόταν από τον λαιμό τους, διαλαλούσαν την πραμάτεια τους. Γυαλιά ηλίου, καπέλα, φακούς, κομπολόγια. Άδειο το ψυγείο της…
Η ψυχή, όμως, χορτάτη. Αγάπη. Αισιοδοξία. Έκλαιγαν; Δεν τα παρατούσαν… Στερήσεις, ρατσιστικές συμπεριφορές τους γιγάντωναν. Κληρονομιά από τους γονείς. Συσπείρωση. Μια γροθιά. Όρθια, αρχηγός η μάνα-αυτοκράτειρα Βερόνικα. Το ημιυπόγειο στη συμβολή των οδών Χρηστομάνου και Δωδώνης, στην Βάθη σήμερα. είναι… ανάκτορο.
Τύφλα νάχει το Μαξίμου! Πουφ… όλοι στα πόδια της Βερόνικα.
Όλοι, ρε υπόδουλοι, ρατσιστές. Υποκριτές. Υποκλιθείτε, και γρήγορα στα λαγούμια σας. Ο άναξ είναι εδώ. Γιάννης – θρύλος. Εύγε στον παιχταρά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ