Ανεβάζει ταχύτητες η ανάδοχος εταιρεία για την μελέτη που αφορά το έργο αναστήλωσης και αξιοποίησης του πρώην ξενοδοχείου ΞΕΝΙΑ Άρτας, ώστε να παραδοθεί εγκαίρως για να ξεκινήσει αμέσως μετά η κατασκευή του από τους πόρους του ΕΣΠΑ.
Προ ημερών παραδόθηκαν τα εργαστηριακά αποτελέσματα ύστερα από τις γεωτρήσεις που έγιναν στο υπέδαφος περιμετρικά του κτηρίου με σκοπό να ελεγχθεί η στατικότητά του.
«Παρά το γεγονός ότι το μελετητικό γραφείο από τη στιγμή που παρέλαβε τα αποτελέσματα έχει προθεσμία 70 ημερών για να ολοκληρώσει τη μελέτη στατικότητας, εν τούτοις θα εργαστεί εντατικά και δεν θα εξαντλήσει την προθεσμία. Θα παραδώσει νωρίτερα για να τρέξει η οριστική μελέτη το γρηγορότερο δυνατό», επισήμανε στον «Τ» ο Δημήτρης Σφήκας, αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Έργων του Δήμου Αρταίων.
Όταν ο ίδιος ρωτήθηκε για την πορεία του έργου που ως γνωστόν χρηματοδοτείται από το τρέχον ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 3,5 εκατ. ευρώ, απεφάνθη ότι η παράδοση μετά τα εργαστηριακά αποτελέσματα θα γίνει έως τέλος Σεπτεμβρίου. «Αφού παραδοθεί και λάβει εγκρίσεις η οριστική μελέτη, θα προχωρήσουμε στη μελέτη εφαρμογής» επισήμανε. Σε κάθε περίπτωση, πάντως το ΞΕΝΙΑ είναι ένα από τα έργα που οι προθεσμίες «πιέζουν» ασφυκτικά τον Δήμο Αρταίων.
Όπως βέβαια συμβαίνει και με άλλα αντίστοιχα σε αρκετούς Δήμους της χώρας που χρηματοδοτούνται από το τρέχον ΕΣΠΑ. Κι αυτό γιατί πρέπει να ολοκληρωθούν και κατασκευαστικά πριν λήξει το πρόγραμμα, στο οποίο, ωστόσο, σύμφωνα με τους ΟΤΑ, υπήρξαν καθυστερήσεις λόγω της πανδημίας του covid-19. Εκτός κι αν δοθεί παράταση λόγω πανδημίας…
Β.Κ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ