«Ιστορική είναι η σημερινή ημέρα (Πέμπτη 26 Αυγούστου) για την Άρτα, καθώς έφτασε στο τέλος της μια πολύχρονη και πολύμοχθη προσπάθεια για την παραχώρηση στην Περιφέρεια Ηπείρου του πρώην στρατοπέδου “Παπακώστα” για την ανέγερση σύγχρονου Διοικητηρίου», τονίζεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας.
Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται: «Σήμερα στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον διευθυντή του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), αντιστράτηγο Αντώνιο Κονδύλη, παρόντος του αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Ψαθά, το συμβόλαιο παραχώρησης».
Μετά την υπογραφή του συμβολαίου ο Αλ. Καχριμάνης σε δηλώσεις του υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «η σημερινή είναι μια άλλη μέρα για την Άρτα, καθώς μετά από πολλά χρόνια δρομολογήθηκαν οριστικά οι διαδικασίες για να αποκτήσει σύγχρονο Διοικητήριο».
Ταυτόχρονα πρόσθεσε ότι αισθάνεται ευτυχής για την αίσια κατάληξη της πολύχρονης προσπάθειας της Περιφερειακής Αρχής, ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό για την συμφωνία του στην παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου, την Διοίκηση του ΤΕΘΑ και όλους όσοι εργάστηκαν στη μακρά διαδρομή για την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την υπογραφή του συμβολαίου.
Ο περιφερειάρχης συνεχίζοντας είπε ότι «τώρα η Περιφέρεια έχει υποχρέωση να εκδώσει την άδεια και να προχωρήσει στην κατασκευή των Διοικητηρίου». Καταλήγοντας τόνισε πως «με τη σημερινή εξέλιξη η Περιφέρεια Ηπείρου βγάζει μια υποχρέωση για την Άρτα, όπως έχει ήδη πράξει και στην Πρέβεζα με το πρώην στρατόπεδο του Αγίου Ανδρέα, για το οποίο υπήρξε συμφωνία παραχώρησης στην Περιφέρεια εδώ και επτά χρόνια».
Ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, τόνισε: «Η υπογραφή του συμβολαίου είναι μια ευχάριστη είδηση για την Άρτα. Γίνεται κατανοητό ότι επιτυγχάνουμε έναν από τους στρατηγικούς στόχους που είχαμε θέσει από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την διοίκηση της αιρετής Περιφέρειας. Στοίχημά μας είναι η επόμενη ημέρα ώστε να κάνουμε πράξη της ανέγερση του Διοικητηρίου για την εξυπηρέτηση του πολίτη».
Σημειώνεται ότι το πρώην στρατόπεδο «Παπακώστα» έχει έκταση 12.319,66 τετραγωνικά μέτρα, εντός της οποία υπάρχει διατηρητέο κτίσμα 300 τετραγωνικών μέτρων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ