Την δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς το Δήμο Αρταίων, έχουν οι πολίτες και επιχειρήσεις, υποβάλλοντας την αίτησή τους στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου έως 31 Οκτωβρίου 2021.
«Ο Δήμος Αρταίων-επισημαίνεται σε ανακοίνωση Τύπου- εφαρμόζοντας τις διατάξεις σχετικού άρθρου καθώς και τροποποιητικές διατάξεις του νόμου, ρυθμίζει όσες οφειλές έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες με βάση τις διατάξεις του κώδικα είσπραξης δημοσίων εσόδων (ΚΕΔΕ) έως 30 Ιουνίου 2021 εφόσον αφορούν: α) Τις επιχειρήσεις που εντάσσονται στους κωδικούς αριθμούς δραστηριότητας που έχουν υποστεί οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού covid-19.
β) Τα φυσικά πρόσωπα που πληρούν μια τουλάχιστον από τις ακόλουθες προϋποθέσεις: 1) Είναι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν ή τελούν σε αναστολή στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας. 2) Είναι άνεργοι. 3) Ενισχύθηκαν από μέτρα του υπουργείου Εργασίας για την στήριξή τους στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού covid-19. 4) Είναι ιδιοκτήτες εκμισθωμένων ακινήτων, των οποίων τα μισθώματα μειώθηκαν με εντολή δημοσίας αρχής στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού covid-19.
Επιπλέον, όπως προβλέπεται, μπορούν να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις κατά ΚΕΔΕ προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους, ως εξής: Αν εξοφληθούν εφάπαξ, με απαλλαγή κατά ποσοστό 100%. Αν εξοφληθούν σε 2 έως 24 δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό 80%.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν για περισσότερες πληροφορίες στην Διεύθυνση Οικονομικών υπηρεσιών στο τμήμα Ειδικού Δημοτικού Ταμείου (τηλέφωνα επικοινωνίας 2681362275, 2681362276, 2681362277)».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ