«Η Βουλή σήμερα εκπληρώνει ένα ιστορικό χρέος απέναντι στους 14.000 ανθρώπους που έπεσαν στα πεδία των μαχών για την ελευθερία της χώρας μας», δήλωσε ο πρόεδρός της Κωνσταντίνος Τασούλας (φωτο) κατά την υπογραφή της Σύμβασης μεταξύ της Βουλής και του Δήμου Πωγωνίου για την χρηματοδότηση ανέγερσης Μνημείου Πεσόντων στις μάχες του έπους 1940, στο ηρωικό Καλπάκι.
Για την υλοποίηση του έργου, την μελέτη του οποίου αναλαμβάνει ο Δήμος Πωγωνίου, με την συνεργασία και βοήθεια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η Βουλή θα προσφέρει 600.000 ευρώ. Όσο για την ανέγερση του Μνημείου εντάσσεται σε μια ευρύτερη ενότητα ενός ιστορικού Πάρκου στο Καλπάκι με την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος ιστορικού Μουσείου και την ανάδειξη των σημείων που έγιναν οι μάχες το 1940.
«Σήμερα αποκαθίσταται ένα ιερό χρέος απέναντι στη γενιά του ’40 που πολέμησε κάτω από αντίξοες συνθήκες και η ελληνική ψυχή νίκησε» δήλωσε μετά την υπογραφή της Σύμβασης ο δήμαρχος Πωγωνίου Κωνσταντίνος Καψάλης. Για «ιερό χρέος» έκανε επίσης λόγο ο πρόεδρος του Σωματείου Συγγενών Πεσόντων του έπους του ’40, πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας, γνωστός για τον αγώνα του προκειμένου να αναπαυθούν εν ειρήνη οι ψυχές των πεσόντων.
Οφειλόμενη η τιμή που επιτέλους αποδίδεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ