Είναι βρώμικη. Ναι, η πόλη στο εμπορικό της κέντρο είναι βρώμικη και μάλιστα αρκετά. Βρισκόμαστε στις αρχές Αυγούστου και τα πρωτοβρόχια αργούν πολύ ακόμα… Διότι έτσι όπως πάει το πράγμα σ’ αυτά εναποτίθενται οι ελπίδες πολιτών και επαγγελματιών ώστε να πλυθούν οι πεζόδρομοι.
Η οδός Σκουφά που κάποτε με τη νεροφόρα του Δήμου γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πλένονταν κατά τους θερινούς μήνες κάθε δεκαπενθήμερο, πλέον αποτελεί ζήτημα αν πλένεται μια ή δυο φορές σ’ όλη τη θερινή περίοδο.
Η κατάσταση που επικρατεί μιλά από μόνη της. Τα μάρμαρα και η πέτρα στον κεντρικό και τους γύρω πεζοδρόμους έχουν αλλάξει χρώμα. Παντού. Η ίδια εικόνα επικρατεί από το ύψος της πλατείας Κιλκίς έως και τον Άγιο Γεώργιο. Δυστυχώς. Άλλοτε το χρώμα αλλάζει από ζουμιά σκουπιδιών που έχουν στάξει μέχρι τους πιο κοντινούς κάδους. Άλλοτε από χυμένα αναψυκτικά ή ποτά και άλλοτε από πεσμένα παγωτά.
Περιμετρικά από τα καλαθάκια η εικόνα συνήθως χειροτερεύει, όμως κανένα πλέον σημείο δεν μπορεί να θεωρηθεί ως καθαρό. Ο «Τ» βάδισε σ’ όλη την έκταση, κάνοντας – δυστυχώς – την ίδια διαπίστωση με όσα καταμαρτυρούν φίλοι και αναγνώστες.
Το πρόβλημα είχε απασχολήσει την εφημερίδα μας και πέρυσι. Τότε η απάντηση ήταν ότι το πλύσιμο ανατέθηκε σε εργολάβο δυο φορές μέσα στο καλοκαίρι. Ακόμα κι αυτό το λίγο είναι άγνωστο αν έγινε φέτος!
Πάντως είναι κάτι που επείγει… Επείγει ώστε, αν μη τι άλλο, να σωθεί η εικόνα της πόλης σε επισκέπτες του Αυγούστου, όπως βεβαίως και στους ντόπιους. Β.Κ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ