47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ

Παρασκευή 3 και Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΓΙΑΣ)

ΝΑ ΖΕΙΣ, ΝΑ ΤΟΛΜΑΣ, ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ,
ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ

Το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή είναι το μεγαλύτερο πολιτικό – πολιτιστικό γεγονός της χώρας! Εδώ και 45 χρόνια συναντιούνται, η ελπίδα, η δημιουργία, ο αγώνας. Η κόκκινη πολιτεία του Φεστιβάλ “χτίζεται” και λειτουργεί µε την εθελοντική σχεδιασμένη δουλειά και προσφορά, την ανιδιοτέλεια και τον ενθουσιασμό πολλών µελών και φίλων της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Χρόνο µε το χρόνο προσπαθούμε το Φεστιβάλ μας να γίνεται καλύτερο! Για να υποδέχεται χιλιάδες επισκέπτες όλων των ηλικιών και να περνάνε ευχάριστες στιγμές. Το Φεστιβάλ µας είναι µία εικόνα από το όμορφο μέλλον για το οποίο παλεύουμε. Απαντάει στον προβληματισμό πολλών νέων, «τι είναι αυτό που πρέπει να γίνει σήμερα;».
Γι’ αυτό και το Φεστιβάλ μπορεί να αποτελέσει διέξοδο στη μεγάλη όρεξη που υπάρχει για πολιτιστική – αθλητική δραστηριότητα στους νέους και στις νέες, δίνοντας ουσιαστική απάντηση στο αν και πώς μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα, ικανοποιώντας συνδυασμένα τις ανάγκες μας, να ασχοληθούμε με τα ενδιαφέροντά μας, να τα αναπτύξουμε.

Έλα μαζί µας στον αγώνα για τη ζωή που µας αξίζει!
 Να παλέψουμε για όλα τα σύγχρονα δικαιώματα, για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες µας στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή.
 Να παλέψουμε για τη νέα κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, μια κοινωνία χωρίς κρίσεις, πολέμους, εκμετάλλευση.

Ιδιαίτερα για ετούτη τη χρονιά το φεστιβάλ, ο θεσμός της Άρτας, μεταφέρεται στο Εκθεσιακό Κέντρο. Είναι μια αναγκαία προσαρμογή για την καλύτερη οργάνωση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Έχουμε αποδείξει, ότι μπορούμε οργανωμένα και συλλογικά να εξασφαλίσουμε επιτυχημένες εκδηλώσεις σε όλες τις συνθήκες, παίρνοντας όλα τα μέτρα για να προστατεύσουμε την υγεία του λαού μας.

Αυτή η προσαρμογή κρίθηκε αναγκαία για φέτος με την μεταφορά των εκδηλώσεων από τον χώρο της πλατείας Σκουφά, στο Εκθεσιακό Κέντρο.

Οι «πύλες» του Φεστιβάλ και τις δύο ημέρες θα ανοίγουν στις 19:30, ενώ θα λειτουργούν, όπως πάντα, ταβέρνες, μπαρ, έκθεση βιβλίου της Σύγχρονης Εποχής, θεματικές εκθέσεις, χώροι για παιδιά.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/9
• Άνοιγμα από το Τομεακό Συμβούλιο Άρτας της ΚΝΕ
• Συζήτηση στο μαθητικό στέκι
• Opening με το ΣΤΑΘΗ ΑΡΤΙΝΟ
• Συναυλία με τη ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΟΥ
• Λαϊκό γλέντι με τους ΧΑΓΙΑΛ
ΣΑΒΒΑΤΟ 4/9
• Εκπαιδευτική ρομποτική για μικρά παιδιά
• Συναυλία με το ΓΙΩΡΓΟ ΖΙΩΡΗ
• Ομιλία από τον ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΙΟΚΑ, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ
• Συναυλία με τον ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
• Ρεμπέτικη βραδιά με το ΧΡΗΣΤΟ ΣΙΑΝΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ