ΕΜΕΙΣ και τα λέγαμε και τα γράφαμε. Ότι δηλαδή στον διάλογο για την πανδημία και τους εμβολιασμούς μέρος – και μάλιστα ουσιαστικό – είναι χρήσιμο να αποτελέσει και το χρονικό διάστημα που καλύπτεται ο εμβολιασμένος.
Τί κι αν το λέμε εμείς, τί κι αν εναγωνίως αναζητούνται απαντήσεις από τους απλούς πολίτες, αυτοί εκεί το χαβά τους. «Αν δεν κάνετε το εμβόλιο θα πεθάνετε» κι άλλα τρομολογνικά παρόμοια. Ορίστε, στο «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων διαγνώστηκαν με κορωνοϊό δύο νοσηλεύτριες που είχαν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό από τον Ιανουάριο!
Η μια εργάζεται στην Παιδιατρική Κλινική και η δεύτερη στη Μονάδα Νεογνών. Προφανώς έχει μειωθεί ή εξαφανίστηκε εντελώς ο βαθμός αντισωμάτων και άρα ο ιός βρήκε έδαφος να προσβάλλει. Βρισκόμαστε τρεις ημέρες πριν την εκπνοή του Ιουλίου, οπότε από τον Ιανουάριο που ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό, μετράμε έξι μήνες. Για τόσο διάστημα επομένως μάς προφυλάσσει; Αν είναι έτσι δεν πρέπει να ενημερωθούν οι άνθρωποι ώστε να πάρουν τα μέτρα τους;
Αντί να ασχολούνται με τέτοιες έρευνες, επιστήμονες πιάνουν «στασίδι» από το πρωί έως το βράδυ στα κανάλια και κουνάνε το δάκτυλο σ’ όσους δεν έκαναν το εμβόλιο, ενώ παράλληλα συναγωνίζονται ποιός θα κινδυνολογήσει περισσότερο. Κρίμα!

ΑΝ στους διπλοεμβολιασμένους απαιτηθεί τελικά και τρίτη δόση πότε ακριβώς θα το ξέρουμε;
Στην περίπτωση που απαιτηθεί και κάποιοι από το υγειονομικό προσωπικό δεν θελήσουν να το κάνουν, θα πιάσει κι αυτούς η υποχρεωτικότητα; Αν «ναι» θα οδηγηθούν μαζί με τους εντελώς ανεμβολίαστους σε άδεια άνευ αποδοχών;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ