Από την Άρτα με μεγάλη συμμετοχή άνοιξε η αυλαία των φετινών παραστάσεων του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων με το έργο «Εχθροί εξ αίματος» του Αρκά, σε σκηνοθεσία Νίκου Σφαιρόπουλου.
Η παράσταση ήταν ενταγμένη στον κύκλο εκδηλώσεων «Ελευθέρια 2021» του Δήμου Αρταίων και δόθηκε στον αύλειο χώρο της Παρηγορήτισσας με το κοινό να ξεπερνά τα 350 άτομα κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα.
Ο σκηνοθέτης ευχαρίστησε Δήμο Αρταίων και θεατές, τονίζοντας μέσω της εφημερίδας μας: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ, στο οποίο είμαι μέλος, όπως και η πρόεδρός του Χριστίνα Κωτσαντή, έχουμε την άποψη πως το ΔΗΠΕΘΕ είναι όλη η Ήπειρος κι όχι μόνο τα Γιάννενα.
Για το σκοπό αυτό θεωρήσαμε ότι μπορούμε να κάνουμε την αρχή από την Άρτα και οι δράσεις μας να απλωθούν σ’ όλη την Ήπειρο με στόχο μια πολιτιστική ανάταση σ’ όλα τα κέντρα της Ηπείρου, χωριά και πόλεις».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράσταση προετοιμάστηκε για πέρυσι τον Οκτώβριο, όμως η πανδημία είχε αναστείλει την περιοδεία της.
Ο κ. Σφαιρόπουλος έχοντας διδάξει δυο χρόνια στο ΙΕΚ Άρτας, απέκτησε πολλούς φίλους που μεταξύ των άλλων θεατών έσπευσαν να τον τιμήσουν, κάτι που τον χαροποίησε ιδιαίτερα, δηλώνοντας σχετικά στον «Τ»: «Πράγματι χαίρομαι για τα παιδιά από το ΙΕΚ Άρτας, τα παιδιά από το Κομπότι με τον Σύλλογο «Υφοποιοί» που έχουμε αναπτύξει σχέσεις και όλοι ήρθαν να δουν την παράσταση. Αυτό είναι πολιτισμός. Να βρίσκονται οι άνθρωποι μεταξύ τους απ’ όλα τα μέρη και να βλέπει ο ένας τις δουλειές του άλλου χωρίς μικρότητες και αντιζηλίες». Όσο για την περιοδεία που ξεκίνησε επισήμανε: «Θα συνεχίσουμε… πήραμε φόρα τώρα και δεν σταματάμε με τίποτα».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων αναμένει την πρόσληψη του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή ώστε να οργανώσει τη νέα περίοδο. Ωστόσο, κάποιες ενστάσεις έχουν καθυστερήσει την ανάληψη των καθηκόντων του, όμως ο κ. Σφαιρόπουλος εκτίμησε ότι έως αρχές Σεπτεμβρίου θα αναλάβει δράση.
«Πρόκειται για τον Χάρη Πεχλιβανίδη με μεγάλη δράση στο Θέατρο “Ντοκουμέντο” της Θεσσαλονίκης με δραματοποίηση ιστοριών της πόλης που παίζονται σε διάφορους χώρους. Και γι’ αυτό τον επιλέξαμε, ελπίζοντας ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι ανάλογο και θα μας επιτρέψουν οι συνθήκες να παρουσιάσουμε αντίστοιχες παραστάσεις», πρόσθεσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ