ΔΥΣΚΟΛΕΣ, πολύ δύσκολες είναι οι εποχές που περνούν οι τοπικές και περιφερειακές τεχνικές εταιρείες, οι εργολάβοι και εν γένει οι ανάδοχοι έργων. Τόσο μάλιστα που ορισμένοι, όπως μαθαίνουμε, σκέφτονται να αναστείλουν προσωρινά τις εργασίες.
Γιατί συμβαίνει αυτό; Συμβαίνει διότι κυρίως από την Περιφέρειας Ηπείρου δεν γίνονται πληρωμές, χωρίς βέβαια να φέρει την ευθύνη η ίδια. Η «στάση πληρωμών» έχει ως αφετηρία το υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο καθώς μας μεταφέρεται σταμάτησε εδώ και οκτώ μήνες περίπου να εκταμιεύει χρήματα γι’ αυτό τον σκοπό προς την Περιφέρεια, χωρίς εν τω μεταξύ να δίνονται πειστικές εξηγήσεις.
Μπροστά στην αγωνία τους για το μέλλον των εργοληπτικών τους εταιρειών, μαθαίνουμε ότι ορισμένοι από τους ιδιοκτήτες τους τηλεφωνούν απεγνωσμένα μέχρι και στο εν λόγω υπουργείο για να πάρουν απαντήσεις. Πέφτοντας πάνω σε κορυφαία στελέχη ακούν, λένε οι πηγές μας, μέχρι και το εξής: «Πιέστε την Περιφέρεια για να πιέσει από την πλευρά της την πολιτική ηγεσία του υπουργείου μπας και βρεθεί λύση».
Για τον ίδιο λόγο, αν θυμόμαστε καλά, λίγο διάστημα μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη νυν κυβέρνηση, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης είχε έναν έντονο διάλογο με τον Άδωνι Γεωργιάδη. Και μυαλό δεν έβαλαν; Τί να πούμε…
Σε τέτοιες περιπτώσεις πάντως το συγκεκριμένο και κάθε υπουργείο οφείλει να αντιλαμβάνεται τις ανάγκες επαγγελματιών χωρίς να χρειάζεται συνεχώς ένας «μπαμπούλας» από πάνω τους για να υπενθυμίζει ποιό είναι το καθήκον τους.
Τί θα απαιτηθεί να γίνει δηλαδή, να σταματήσουν τα έργα ώστε να δεήσει ο Άδωνις Γεωργιάδης να εκταμιεύει χρήματα;
ΥΓ: Θα μάς προκαλούσε μεγάλη κατάπληξη αν επιβεβαιώνονται αυτά που μεταφέρονται στην εφημερίδα μας, σύμφωνα με τα οποία τα χρήματα για έργα μετακινήθηκαν για άλλες ανάγκες (πχ covid-19), περιμένοντας το Ταμείο Ανάκαμψης για να τα επαναφέρουν προς χρήση του σκοπού για τον οποίο εγκρίθηκαν!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ