Το πλάνο της οικονομικής και αγωνιστικής ανασυγκρότησης της ιστορικής Αναγέννησης Άρτας, παρουσίασε ο νέος επενδυτής της ομάδας Θωμάς Μωραΐτης, στον δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη και στον αντιδήμαρχο Αθλητισμού Κώστα Χαρακλιά.

Σε ανακοίνωση του Δήμου επισημαίνεται: «Η συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, διακρίθηκε για το πολύ καλό κλίμα. Παρών ήταν και ο Κώστας Μπανιάς, που είναι γνωστός ως κάτοχος του πολύτιμου ιστορικού αρχείου της Αναγέννησης.

Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η Αναγέννηση έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και όπως τόνισε ο δήμαρχος Αρταίων “o Σύλλογος έχει την αμέριστη συμπαράστασή μας σε ό,τι χρειάζεται προκειμένου να πετύχει την ανάκαμψή του. Έχει συνδεθεί με τη νιότη μας και θέλουμε να βοηθήσουμε ώστε και οι επόμενες γενιές Αρτινών να νιώσουν ίδιες συγκινήσεις”.

Από την πλευρά του ο κ. Μωραΐτης δεσμεύτηκε ότι θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε η Αναγέννηση να ανέβει κατηγορία αλλά και να αποκτήσει ξανά την παλιά της αίγλη.

Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος δεν παρέλειψε να ενημερώσει τον κ. Μωραΐτη για την μεταστέγαση του γραφείου του ποδοσφαιρικού τμήματος της Αναγέννησης εντός του Δημοτικού Σταδίου και το αντίστοιχο του τμήματος χάντμπολ στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, για το λόγο ότι ο Δήμος προχωρά στην δημιουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια (Alzheimer) και ως κατάλληλος χώρος για την φιλοξενία του Σταθμού αυτού, έχει υποδεχθεί από τις υπηρεσίες του, το κτήριο της οδού Ορλάνδου. Κι αυτό διότι το κτήριο είναι ισόγειο, άρα θα εξυπηρετούνται καλύτερα οι ηλικιωμένοι δημότες μας, ζητώντας για ακόμη μία φορά η Αναγέννηση να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο, στηρίζοντας την προσπάθεια του Δήμου».

Επιπλέον, ο κ. Τσιρογιάννης, στάθηκε και στην πρόθεση του Δήμου να παραχωρήσει ειδικό χώρο και ειδική προθήκη στην Δημοτική Βιβλιοθήκη για το ιστορικό αρχείο της Αναγέννησης. «Μία τέτοια κίνηση -πρόσθεσε- θα αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο το αρχειακό και αναμνηστικό υλικό, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους Αρτινούς, ακόμη κι αυτούς που δεν έχουν άμεση ενασχόληση με τον αθλητισμό, να έρθουν σε επαφή με τη μεγάλη και ζωντανή ιστορία του Συλλόγου».

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε το επόμενο διάστημα να επαναληφθεί μία αντίστοιχη συνάντηση για να τεθούν επί τάπητος πρακτικά ζητήματα, στα οποία ο Δήμος μπορεί να συνδράμει αλλά και να συζητηθεί εκτενέστερα η πρόταση του δημάρχου και για έναν επιπλέον χώρο στις Εργατικές Κατοικίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ