Εν μέσω έντονης συγκινησιακής φόρτισης έγιναν την περασμένη Κυριακή τα αποκαλυπτήρια της προτομής του μακαριστού μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης Μελετίου.
Η προτομή που αποτελεί έργο του γλύπτη Βαγγέλη Ρήνα από την Σάμο, βρίσκεται στην είσοδο του Πνευματικού Κέντρου της Μητροπόλεως, το οποίο κατασκευάστηκε επί των ημερών του μακαριστού μητροπολίτη. Προηγήθηκε η τέλεση μνημοσύνου στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, εκεί όπου βρίσκεται ο τάφος του. Το μνημόσυνο τελέστηκε από το νυν μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο για τα εννιά χρόνια από τον θάνατό του και τους μητροπολίτες Κρήνης Κυρίλλου και Γλυφάδας Αντωνίου.
Στην εκδήλωση μνήμης, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν ο βουλευτής ΝΔ Πρέβεζας Στέργιος Γιαννάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, οι δήμαρχοι, Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης και Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ενώ τον Δήμο Πρέβεζας εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Δαρδαμάνης.
Για την θρησκευτική, κοινωνική και συγγραφική δράση του Μελετίου χαρακτηρίζοντας τον ως έναν ιεράρχη με μεγάλη αγάπη προς τον Θεό και τον άνθρωπο, μίλησε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Χρυσόστομος. Για τον μακαριστό Μητροπολίτη μίλησε επίσης ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεοδόσιος Μαρτζούχος σκιαγραφώντας την δράση, τον χαρακτήρα και τις ιδιαίτερες ικανότητες του. Σημειώνεται ότι παρόντες στην τελετή ήταν και συγγενείς του Μελετίου από την γενέτειρά του Αλαγονία Μεσσηνίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ