Υπό την παρουσία υψηλών προσκεκλημένων πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής η καθιερωμένη τελετή «Φιλελλήνια» από τον Δήμο Νικ. Σκουφά, προς τιμήν των πεσόντων φιλελλήνων της «Μάχης του Πέτα».

Η έναρξη της τελετής έγινε με επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο. Μετά από σύντομο χαιρετισμό της δημάρχου Ροζίνας Βαβέτση, ακολούθησε η ομιλία του Εφέτη Αθηνών Δημήτρη Ορφανίδη, που ως γενικός γραμματέας του Συλλόγου «Κύκλος Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών», παρουσίασε το θέμα με τίτλο: «Γιατί οι Φιλέλληνες».

Στη συνέχεια πήραν τον λόγο για τον δικό τους χαιρετισμό οι αντιπρόσωποι των Πρεσβειών Πολωνίας, Μάλτας, ΗΠΑ, Γερμανίας και Ελβετίας, στους οποίους μάλιστα απονεμήθηκε και τιμητική-αναμνηστική πλακέτα για την παρουσία τους στα Φιλελλήνια 2021. Πιο συγκεκριμένα στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι πρέσβεις Πολωνίας Artur Lompart, Μάλτας Joseph Cuschieri συνοδευόμενος από τον ακόλουθο της χώρας του στην Ελλάδα Charles Axisa, ο επιτετραμμένος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, David Burger, η γενική πρόξενος της Γερμανίας Sibylla Bendig και ο αναπληρωτής αρχηγός αποστολής της Ελβετικής Πρεσβείας στη χώρα μας Marc Bruchez.

Στην τελετή, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν επίσης οι: Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Στύλιος ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, βουλευτής Άρτας Χρήστος Γκόκας ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα, πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης και η πρόεδρος Εφετών Αθηνών Σοφία Λιγνού.

Το παρόν έδωσαν επίσης οι δήμαρχοι: Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, Γ. Καραισκάκη Περικλής Μίγδος, Σουλίου Ιωάννης Καραγιάννης. Κι ακόμα ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, η αντιδήμαρχος Περσεφόνη Μελαχρή ως εκπρόσωπος της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Νικ. Σκουφά, ο πρώην δήμαρχος Νικ. Σκουφά Ευστάθιος Γιαννούλης κα.

Σημαντική, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του Δήμου, ήταν και η παρουσία των Σωμάτων Ασφαλείας με στρατιωτικό άγημα και μπάντα του στρατού που έδωσαν τον τόνο. Παραβρέθηκαν ο διοικητής της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας, ταξίαρχος Χρήστος Σιόρεντας ως εκπρόσωπος του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ο διοικητής του FOB AKTION, σμήναρχος Αργύριος Κοστούρος ως εκπρόσωπος του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, ο διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, ταξίαρχος Γεώργιος Βασιλείου ως εκπρόσωπος του γενικού επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος, ενώ από πλευράς Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το παρόν έδωσαν ο συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας και Ιονίων Νήσων, υποστράτηγος Δημήτριος Κοντογιάννης και ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας Γιώργος Δημητρίου.

Μεταξύ των άλλων ΜΜΕ τις εκδηλώσεις κάλυψε και η ΕΡΤ που έστειλε εικόνες σ’ όλο τον κόσμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ