Μεγάλες εταιρείες προσφέρουν παχυλά ενοίκια για να ενοικιάσουν δημοτικές εκτάσεις που χρησιμοποιούνται δεκαετίες ως βοσκοτόπια από κτηνοτρόφους.
«Η άναρχη και χωρίς σχέδιο από το ελληνικό κράτος και τα συναρμόδια υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος… πράσινη ανάπτυξη -αναφέρεται στον ΑγροΤύπο- έχει… βαλθεί να εκτοπίσει εκτός από την γεωργία και την… κτηνοτροφία από την ύπαιθρο.
Όπως πληροφορείται ο ΑγροΤύπος, σε πολλές περιοχές της χώρας, μεγάλες εταιρείες με φωτοβολταϊκά, έχουν βάλει στο… μάτι μετά τις ιδιωτικές εκτάσεις και εκείνες που έχουν δημόσιο χαρακτήρα και οι οποίες για πολλές δεκαετίες χρησιμοποιούνται από κτηνοτρόφους.
Οι εκτάσεις αυτές, εκτός του ότι προσφέρουν βοσκή στα κοπάδια των κτηνοτρόφων, τις περισσότερες φορές δηλώνονται και στο ΟΣΔΕ ως βοσκοτόπια και χιλιάδες παραγωγοί που πληρώνουν ενοίκιο στους Δήμους ή στην εκάστοτε περιφέρεια, λαμβάνουν επιδοτήσεις.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η απάντηση για το θέμα που έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός και η οποία διαβιβάστηκε στις 11 Ιουνίου στη Βουλή.
Ο υπουργός αποφεύγει να πάρει ξεκάθαρη θέση, παραπέμποντας στις αρμόδιες υπηρεσίες, πλην όμως αναφέρει ότι η όλη διαδικασία είναι ακόμα σε εξέλιξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ