Απ ΄ όλα είχε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης η αναβίωση του εθίμου τ’ Αη Γιάννη του Ριγανά από τον Σύλλογο Φίλων Βυζαντινού Ναού Αγίας Θεοδώρας.
Επιλεγμένη μουσική, καθίσματα για τους μεγαλύτερους, σουβλάκια, μαγιάτικα στεφάνια για να ριχθούν στην πυρά της κάθαρσης και πολλά-πολλά χαρούμενα παιδιά.
Το έθιμο, παραμονή Απελευθέρωσης της Άρτας, αναβίωσε επί της πλατείας Αγίας Θεοδώρας, η οποία εν τω μεταξύ βρίσκεται ακόμα στο στάδιο ανακατασκευής της. Ωστόσο, τις προηγούμενες ημέρες, έχοντας ολοκληρώσει την αποτύπωση των ευρημάτων, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας προέβη στην τοποθέτηση μεμβράνης και έκλεισε την αρχαιολογική ανασκαφή με ρίψη άμμου. Έτσι, η εκδήλωση μπόρεσε να διοργανωθεί με καλύτερους όρους και περισσότερη ασφάλεια.
Η συμμετοχή πολιτών ξεκίνησε από νωρίς το απόγευμα με κυρίαρχη την παρουσία παιδιών που εκδήλωναν την χαρά τους όταν ο Σύλλογος με ρίψη φωτοβολίδων σήμανε την έναρξη. Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Θανάσης Κουρσάρης, άναψε την φωτιά στο κέντρο της πλατείας, οπότε τα πιτσιρίκια ήταν τα πρώτα που έσπευσαν να περάσουν πάνω από τις φλόγες της.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν από νωρίς ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Δήμου Αρταίων Κώστας Χαρακλιάς, η πρόεδρος του Συλλόγου «ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ» Δήμητρα Αξιώτη, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ» και η γενική γραμματέας, Αγγελική Κολιού-Κολιούλη και Ελένη Μπανταλούκα αντίστοιχα, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινού Ναού Αγίας Θεοδώρας Σεβαστή Φέκα και πολλοί ακόμη ενορίτες μέλη του Συλλόγου που συμμετείχαν ενεργά στις προετοιμασίες για τη φετινή αναβίωση του εθίμου.
Ευχόμαστε σ’ όλους και του χρόνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here