ΣΤΗΝ τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο Κεντρ. Τζουμέρκων Χρήστο Χασιάκο, ζητήσαμε να μάθουμε αν το ΕΜΠ (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο), στο οποίο ανατέθηκε με 24 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Ηπείρου το έργο διερεύνησης για την σήραγγα, είναι έτοιμο για την εγκατάσταση του γεωτρύπανου.
«Με τον Δημήτρη Καλιαμπάκο (φωτο) (καθηγητή του ΕΜΠ και Τζουμερκιώτη στην καταγωγή) που συνομιλήσαμε πρόσφατα, είπε ότι τις γεωτρήσεις θα ξεκινήσουν ίσως και αυτή την εβδομάδα από τους Μελισσουργούς» ανέφερε ο δήμαρχος. Την επιβεβαίωση λάβαμε από τον Δημ. Καλιαμπάκο με τον οποίο επικοινωνήσαμε λίγο αργότερα.
– Τί ακριβώς θα δείξουν οι γεωτρήσεις, ρωτήσαμε τον καθηγητή.
– Τα χαρακτηριστικά του πετρώματος και του υπεδάφους που θα μάς οδηγήσουν σε συμπεράσματα για τον σχεδιασμό, απάντησε. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το έργο των γεωτρήσεων εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου δύο εβδομάδες.
Να κάνουμε τον σταυρό μας για να πάνε όλα κατά τρόπο που θέλει το ΕΜΠ αλλά και η επιστήμη, ώστε η πολυπόθητη σήραγγα να μπει στις… ράγες της. Κι ας υποστηρίζουν ορισμένοι ότι το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ουτοπία. Μήπως τα ίδια δεν έλεγαν και για τη γέφυρα Πλάκας; Όταν όμως την είδαν ξανά όρθια ήταν οι πρώτοι που αναφωνούσαν και ευτυχώς το χρέωναν «σ’ αυτούς που το πίστεψαν…» κι άλλα παρόμοια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ