Παρουσίαση της τροπολογίας που αφορά τις εκπρόθεσμες δηλώσεις για το Κτηματολόγιο, έκανε στη Βουλή ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και βουλευτής Άρτας της ΝΔ Γιώργος Στύλιος (φωτο), επισημαίνοντας ότι μπορούν να υποβληθούν έως το τέλος του 2022 χωρίς πρόστιμο.
Ανέφερε συγκεκριμένα: «Η διάταξη για το πάγωμα των προστίμων αφορά όσους δεν είχαν κάνει εγκαίρως δήλωση στην Κτηματογράφηση και με βάση τον ισχύοντα νόμο από τον Ιούνιο του 2021 θα ήταν υποχρεωμένοι να πληρώσουν σχετικό πρόστιμο.
Επιπλέον, με την τροπολογία αντιμετωπίζονται οι ανάγκες στελέχωσης των νέων Κτηματολογικών γραφείων ανά τη χώρα. Ειδικότερα, προβλέπεται η δυνατότητα, να μπορεί ο φορέας (ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ), να μετακινήσει το προσωπικό του από την κεντρική υπηρεσία προς την περιφέρεια ή από μια Περιφέρεια, από ένα περιφερειακό γραφείο σε κάποιο άλλο περιφερειακό γραφείο.
Οι διατάξεις έχουν περιστασιακό χαρακτήρα και αφορούν αποκλειστικά την προετοιμασία των νέων γραφείων. Μέσω αυτών διασφαλίζεται η ομαλή μετάβαση, η εκπαίδευση και η ενημέρωση των υπαλλήλων στα νέα κτηματολογικά γραφεία, δεδομένου ότι οι υπάλληλοι προέρχονται από τα υποθηκοφυλακεία, έμμισθα ή άμισθα της χώρας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ