Ο Βουλευτής της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, κατέθεσε Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, κ. Β. Κικίλια, με αφορμή τις τελευταίες, δραματικές και δυσάρεστες εξελίξεις, σχετικά με τον κίνδυνο διακοπής λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής του ΓΝ Άρτας.
Πιο συγκεκριμένα, όπως τονίζει, από τους τέσσερις ιατρούς της Παθολογικής Κλινικής του ΓΝ Άρτας, οι δύο (2), η μία εκ των οποίων είναι η Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής, έχουν υποβάλλει την παραίτησή τους, από τις θέσεις τους στο Τμήμα αυτό του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας, ενώ και ένας Ιατρός της Καρδιολογικής Κλινικής σκοπεύει να παραιτηθεί.
Υπογραμμίζει ότι αιτίες της ανωτέρω αρνητικής εξέλιξης, είναι ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός εισαγωγών στην Παθολογική Κλινική, ενώ και οι κλίνες δεν επαρκούν με αποτέλεσμα οι ασθενείς να νοσηλεύονται διάσπαρτα σε διάφορες κλινικές και στους τέσσερις ορόφους του Νοσοκομείου. Χαρακτηριστικά τονίζει ότι, ασθενείς 65 και 70 ετών νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική σε κλίνες δίπλα στα μικρά παιδιά, όπως και σε άλλες κλινικές, μετά τη λειτουργία Κλινικής Covid στο χώρο της Παθολογικής Κλινικής.
Επί πλέον σημειώνει ότι η κατάσταση αυτή υπάρχει σε συνδυασμό και με την κόπωση, τις ατελείωτες και πολύ συχνές εφημερίες για τον κάθε γιατρό , αφού για την αντιμετώπιση και διαχείριση της πανδημίας έχουν εκτελέσει εξουθενωτικά ωράρια, σε βάρος της δικής τους ψυχολογικής και σωματικής υγείας. Επίσης έχουν αναφέρει ότι οι γιατροί έχουν επιτελέσει άριστα τα καθήκοντά τους μέσα σε ένα τεράστιο περιβάλλον πίεσης επί ενάμισι χρόνο, δουλεύοντας ακατάπαυστα, ενώ κλήθηκαν να συνδράμουν και στα περιστατικά άλλων περιοχών, αφού όλο αυτό τον καιρό το ΓΝ Άρτας δέχεται ασθενείς από την Πρέβεζα, τη Λευκάδα, από ορισμένες περιοχές των Ιωαννίνων, τη μισή Αιτωλοακαρνανία αλλά και από το Αγρίνιο.
Αναφέρει επίσης, ότι σε σχέση με τις εξαγγελίες για 13 νέες θέσεις εργασίας στο ΓΝ Άρτας, μέχρι στιγμής έχει προσληφθεί ένας μόνο και αναμένονται άλλοι δύο. Και τονίζει ότι οι αρνητικές αυτές εξελίξεις για το Γενικό Νοσοκομείο της Άρτας, θα έχουν μόνο οδυνηρά αποτελέσματα για τους κατοίκους της Άρτας και των όμορων περιοχών. Έτσι, επισημαίνει ότι θα πρέπει άμεσα να υπάρξουν σοβαρές ενέργειες και πρωτοβουλίες για την αποτροπή αυτών των εξελίξεων.
Επιπρόσθετα τονίζει ότι κατά κύριο λόγο, η κατάσταση αυτή, είναι αποτέλεσμα της διαρκούς αποδυνάμωσης και υποστελέχωσης του Δημόσιου Τομέα της Υγείας, όπως των ελλείψεων σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό, και ιδιαίτερα στην Άρτα θα έπρεπε να εργάζονται περισσότεροι Παθολόγοι Ιατροί και όχι μόνο (4), με δεδομένο ότι η πληρότητα της κλινικής φθάνει έως και το 180%.
Καταλήγοντας, σημειώνει ότι είναι πρώτιστα ευθύνη της πολιτείας η διασφάλιση του δικαιώματος της υγείας, ενώ η υψηλή ποιότητα παροχής υπηρεσιών από το ΕΣΥ πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη, με Γιατρούς, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που έμπρακτα πρέπει να χαίρουν του σεβασμού και της εκτίμησής όλων.
Για όλους αυτούς τους λόγους, ρωτά τον Υπουργό για τις άμεσες ενέργειες του, ώστε να αποτραπεί η οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη που θα οδηγήσει στο κλείσιμο της Παθολογικής Κλινικής αλλά και άλλων Κλινικών του ΓΝ Άρτας και εάν σκοπεύει να στελεχωθεί ο Δημόσιος Τομέας Υγείας, με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, και ιδιαίτερα για την Άρτα, ερωτά σε ποιό στάδιο βρίσκεται η διαδικασία προσλήψεων για τις 13 θέσεις Ιατρών, που έχουν ήδη εξαγγελθεί για το Νοσοκομείο της πόλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ