Οι μαθητές της Β΄ τάξης Γυμνασίου του Μουσικού σχολείου Άρτας συμμετέχουν στον 1ο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας επιτραπέζιου και αφηγηματικού παιχνιδιού δημιουργώντας ένα ψηφιακό αφηγηματικό παιχνίδι ιστορίας.

Το παιχνίδι δημιουργήθηκε με αφορμή την επέτειο από τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης και παρουσιάζει σημαντικά στρατιωτικά και όχι μόνο γεγονότα της περιόδου αυτής με βάση τη χρονική τους ακολουθία. Η πλοκή του παιχνιδιού είναι αφηγηματική και επιτρέπει στον παίκτη να αποκτήσει βασικές γνώσεις για τη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο με ένα ευχάριστο τρόπο. Το περιβάλλον του παιχνιδιού είναι πολυδιάστατο καθώς συνδυάζει κείμενο, εικόνα, ήχο και στο τέλος και μουσική.
Οι οδηγίες για το παιχνίδι είναι απλές. Ο παίκτης ορίζει την τύχη της Ελληνική Επανάστασης. Αν απαντήσει σωστά στις ερωτήσεις, η επανάσταση μπορεί να έχει αίσια έκβαση. Κάθε λάθος έχει ως συνέπεια την απώλεια στρατού, ενώ υπάρχουν και κάποιες ερωτήσεις μπόνους που επιτρέπουν στον παίκτη να αναπληρώσει τις απώλειες. Αυτός που παίζει το παιχνίδι αρχίζει έχοντας στη διάθεσή του 10.000 στρατιώτες. Αν φτάσει στην τελευταία ερώτηση και έχει λιγότερους από 5.000 στρατιώτες δεν μπορεί να κερδίσει και είναι αναγκασμένος να ξεκινήσει από την αρχή.
Οι εκπαιδευτικοί που συνεργαστήκαμε και συντονίσαμε αυτή τη δημιουργία, ο υποδιευθυντής του Μουσικού Σχολείου Άρτας, Τσάιμος Άρης κλάδου ΠΕ86, ο Κατσούλας Βάιος κλάδου ΠΕ02 και ο Γιαννούτσος Παναγιώτης κλάδου ΠΕ79.01 θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους μαθητές για τον ζήλο, το ενδιαφέρον και την επινοητικότητα που επέδειξαν κατά τη διάρκεια υλοποίησης του παιχνιδιού.
Πάρτε την επανάσταση στις πλάτες σας και παίξτε το παιχνίδι των παιδιών εδώ:
https://historygame1821.000webhostapp.com/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ