ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ της ζημιάς που προέρχεται λόγω ακαρπίας, ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό, ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς (φωτο).
Την αποτίμηση ζητά με επιτόπιο έλεγχο ώστε στη συνέχεια να αναληφθούν πρωτοβουλίες και κατάλληλες ενέργειες από τους αρμόδιους φορείς για αποζημίωση των παραγωγών, αποδίδοντας την ακαρπία στην κλιματική αλλαγή και το γεγονός ότι ο ήπιος χειμώνας που προηγήθηκε δεν βοήθησε την ανθοφορία.
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας, Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΑΚ) αποτελεί υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας με την οποία οπωσδήποτε συνεργάστηκε, άρα η αναφορά του Βασίλη Ψαθά είναι τεκμηριωμένη και δεμένη απ’ όλες τις πλευρές. Παρατίθενται μάλιστα και ακριβή ποσοστά σε σύγκριση με προηγούμενα έτη για το κάθε προϊόν ξεχωριστά. Στα εσπεριδοειδή, με την επιστολή, προβλέπεται πτώση παραγωγής κατά 50 έως 60%, στις ελιές 80 έως 90% και στα ακτινίδια 35 έως 45%.
Μετά την περυσινή καλλιεργητική χρονιά κατά την οποία μανταρίνια και πορτοκάλια παρέμειναν στα αζήτητα με αποτέλεσμα να χαθούν πάνω από 10 εκατ. ευρώ, έρχεται στο… καπάκι μια δεύτερη συνοδευόμενη από ακαρπία για να αποτελειώσει τους αγρότες. Πολύ σοβαρό πάντως το θέμα που αναδεικνύει ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ