Συμπληρωματική πίστωση ύψους 1,7 εκατ. ευρώ για το εν εξελίξει έργο με τίτλο «Βελτίωση οδού και άρση επικινδυνότητας παράκαμψης Αθαμανίου και οδικός άξονας Αθαμανίου – Θεοδωριάνων» εξασφαλίστηκε με απόφαση του υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή.
Το έργο που περιλαμβάνει και τη νέα χάραξη παράκαμψης Αθαμανίου μήκους 2 χιλιομέτρων εκτελείται από την εταιρεία «Προμηθέας ΑΤΕΒΕ», με την οποία υπογράφηκε συμπληρωματική σύμβαση, ώστε να προχωρήσουν μια σειρά από παρεμβάσεις που δεν είχαν προβλεφθεί στην αρχική. Μεταξύ αυτών σημαντικότερη είναι η αντικατάσταση όλων των αγωγών ύδρευσης προς 12 χωριά σε μήκος περίπου 10 χιλιομέτρων.
Επιπλέον, προβλέπονται εργασίες στο τμήμα από έκτο έως όγδοο χιλιόμετρο προς Θεοδώριανα στο υπάρχον οδικό δίκτυο που αν και δεν είναι πολύ παλιό, εντούτοις παρουσιάζει σοβαρές φθορές και καθιζήσεις. Έχει διαβρωθεί τόσο ώστε σε ορισμένα σημεία να μονοδρομείται η κίνηση. Με την συμπληρωματική σύμβαση προβλέπεται και η προστασία των πρανών με πλέγμα διότι πέφτουν πέτρες σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου. Ήταν κάτι που αποτελούσε αίτημα και έγινε πράξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ