Θετικότατα τα σχόλια για την οργάνωση του αγώνα

Ο 1ος αγώνας υπεραπόστασης σε άσφαλτο στην Ήπειρο έλαβε τέλος. Ένας αγώνας 80 χιλιομέτρων που ήταν αφιερωμένος στον ιερομόναχο Άνθιμο Αργυρόπουλο, ανάγκασε τους αθλητές να παραδεχθούν ότι είναι τυχεροί που πήραν μέρος στον δυσκολότερο του είδους στην Ελλάδα.

Στον αγώνα που διεξήχθη με απόλυτη οργανωτική επιτυχία, αποσπώντας τα θετικότερα σχόλια, συμμετείχαν 62 αθλητές, 54 άντρες και 10 γυναίκες, από τους οποίους τερμάτισαν οι 52. Ο σχεδιασμός του φιλοδοξούσε ο αθλητής να γνωρίσει όλες τις ομορφιές της διαδρομής από Άρτα έως Θεοδώριανα. Μια διαδρομή η οποία ένωσε με τα αξιοθέατά της την περιοχή από την εποχή του Βυζαντίου μέχρι σήμερα.

Η εκκίνηση έγινε το Σάββατο 5 Ιουνίου, 6 το πρωί, από τον Βυζαντινό ναό Παναγίας Παρηγορήτισσας, ακολουθώντας την διαδρομή: Πέτα, το χωριό των Φιλελλήνων, Μελάτες με την τεχνητή λίμνη του Αράχθου, Παλαιοκάτουνο με την Κόκκινη Εκκλησιά, Βουργαρέλι με το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου που κηρύχθηκε η Επανάσταση στα Τζουμέρκα, αλλά και με τον Σταυρό Θεοδωριάνων, ένα σημείο και μια μάχη που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στον αγώνα κατά των Οθωμανών κατακτητών.

Τερματισμός: Θεοδώριανα, ένας τόπος στον οποίο ο ιερομόναχος, ο υπέρτατος κατηχητής των ηρώων του πάνθεου της εθνικής ανεξαρτησίας, πρόσφερε πάρα πολλά

(αλληλοδιδακτικό σχολείο, εργαστήριο αγιογραφίας και αντιγραφής βιβλίων, χτίζει ναούς, υδρόμυλους και οδικό δίκτυο, μυεί στην φιλική εταιρεία τον Κολοκοτρώνη, τον Νικηταρά, τον Διονύσιο Σολωμό…) και γι’ αυτή του την προσφορά φυλακίστηκε και τυφλώθηκε, αλλά δεν λύγισε και συνέχισε δίνοντας σε μάς την δυνατότητα να τον θυμηθούμε και να τον τιμήσουμε.

Την πρώτη θέση στην υπεραπόσταση των 80 χιλιομέτρων, στη γενική ανδρών, κατέλαβε ο Νίκος Ροδόπουλος, την δεύτερη ο Γεώργιος Δρόσος και την τρίτη ο Θεοφάνης Αρκουμάνης. Ο μεγαλύτερος σε ηλικία που τερμάτισε είναι ο Κωνσταντίνος Βλαχοδήμος.

Στην γενική γυναικών, πρώτη τερμάτισε η Μυρσίνη Κολύφα, δεύτερη η Αγγελική Στεφάνη και τρίτη η Λαμπρινή Ντούτση. Η μεγαλύτερη σε ηλικία που τερμάτισε είναι η Ελπίδα Γιώτη.

Ευχαριστίες

Από την Οργανωτική Επιτροπή μεταφέρεται «ένα μεγάλο ευχαριστώ μήκους…80 χιλιομέτρων σ’ όλους όσοι βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτός ο αγώνας και το μεγαλύτερο στους αθλητές που έλαβαν μέρος».

Ευχαριστεί επίσης: Την Αδελφότητα Θεοδωριανιτών Άρτας, την Περιφέρεια Ηπείρου, τους Δήμους Κεντρικών Τζουμέρκων, Γεωργίου Καραϊσκάκη, Αρταίων, τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Θεοδωριάνων, τον Μητροπολίτη Άρτας κ. Καλλίνικο, την Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, την Πυροσβεστική Άρτας, τους πολιτιστικούς Συλλόγους Πέτα, Παλαιοκάτουνου, Βοργαρελίου, Αθαμανίου, τον Μουσικοφιλολογικό Σύλλογο «ΣΚΟΥΦΑΣ», τον αθλητικό Σύλλογο Πύρρο, την Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Άρτας, τον πολιτιστικό Σύλλογο «Άνθιμος Αργυρόπουλος» ο οποίος στήριξε την διοργάνωση, ετοιμάζοντας ένα πλούσιο τραπέζι τερματισμού για τους αθλητές, στεφανώνοντάς τους και προσφέροντάς τους αναμνηστικά δώρα, τον Σύλλογο «Οι Ορεινοί», τους εθελοντές που ήταν η ψυχή του αγώνα, τους γιατρούς και τον φυσικοθεραπευτή του αγώνα, καθώς και τους φωτογράφους που τον κάλυψαν.

Θερμές ευχαριστίες επίσης στον μέγα χορηγό «Πηγές Κωστηλάτας» στην Ήπειρο και τις τοπικές επιχειρήσεις που στήριξαν την διοργάνωση με τις χορηγίες τους καθώς και τους χορηγούς επικοινωνίας.

Για την Οργανωτική Επιτροπή υπογράφουν η Ελπίδα Γιώτη και ο Χρήστος Μπαλτζώης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ