ΩΡΑΙΑ ανακοίνωση εξέδωσε με αφορμή το πανευρωπαϊκό βραβείο για την αναστήλωση της Γέφυρας Πλάκας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Διανθίζεται με έντονο προσωπικό συναίσθημα, ενώ παράλληλα αποπνέει συγκίνηση και δικαιολογημένη ικανοποίηση για το αποτέλεσμα. Θυμήθηκε πως πληροφορήθηκε τη κατάρρευσή της καθ’ οδόν προς το κέντρο επιχειρήσεων, σημειώνοντας:
«Ήταν για μένα ένα σοκ. Όχι μόνο γιατί επρόκειτο για ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα, ένα σημαντικό μνημείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αλλά και γιατί είναι το Γεφύρι που πρωτοδιάβηκα από τότε που άρχισα να περπατώ. Για μένα δεν γκρεμίστηκε μόνο ένα μνημείο αλλά και ένα κομμάτι των παιδικών μου αναμνήσεων στην ιδιαίτερη πατρίδα μου. Δεν το βάλαμε κάτω…».
Και πράγματι δεν το έβαλαν κάτω. Οι πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν από την πρώτη στιγμή της κατάρρευσης ήταν όλες τόσο καλά και τόσο άρτια οργανωμένες που δεν άφηναν κανένα περιθώριο να πιστέψουμε ότι δεν θα το βλέπαμε ξανά όρθιο και ζωντανό.
Μπορεί όχι από το μυαλό και τα χέρια του Κώστα Μπέκα, όμως τα πατήματα αυτόν τον πρωτομάστορα δείχνουν για να θυμίζουν πως σ’ αυτόν τον τόπο δεν θα γκρεμιστούν όλα όσο υπάρχουν πολιτικοί, οι οποίοι εξακολουθούν να παραμένουν άνθρωποι που καθοδηγούνται από το συναίσθημά τους…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ