Αντιμετώπιση υψηλών προδιαγραφών. Ο λόγος για το νοσηλευτικό μας ίδρυμα και κυρίως για την προμετωπίδα του. Τα επείγοντα περιστατικά και το έκτακτο χειρουργικό τμήμα στο ισόγειο του νοσοκομείου Άρτας.
Απόγευμα Πέμπτης. Μια μετεγχειρητική αλλαγή μάς οδήγησε σε προκαθορισμένο ραντεβού, στο σημείο. Ήταν λίγο μετά το τροχαίο ατύχημα που συνέβη σε ανώνυμη δημοτική οδό, στα Κολομόδια, όταν μίνι αστικό λεωφορείο που μετέφερε μαθητές, τους οποίους, σύμφωνα με την Τροχαία είχε ήδη αποβιβάσει, συγκρούστηκε με δίκυκλο.
Το χειρουργικό τμήμα, ωσάν καλοκαρδισμένο ρολόι, λειτούργησε με απόλυτο συντονισμό για την παροχή πρώτων βοηθειών -και κυρίως- στον οδηγό του δικύκλου. Με την πρώτη ενημέρωση που πιθανόν είχαν από το ΕΚΑΒ, περίμεναν το περιστατικό στην είσοδο των επειγόντων. Την ίδια στιγμή επί ποδός βρίσκονταν όλες οι ειδικότητες που ίσως να χρειαζόταν και φυσικά το εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό για τον τομέα του χειρουργείου.
Επικεφαλής την ομάδας ο χειρουργός, Κώστας Παπαμιχαήλ, που με την επιστημονική επάρκεια, την εμπειρία και την αμεσότητα που τον διακρίνει, βρέθηκε αμέσως επί τω έργω. Τόσο ο ίδιος όσο και όλοι οι συνεργάτες του τμήματος έπεσαν κυριολεκτικά πάνω στον τραυματία. Για αρκετό διάστημα μόνο την προσπάθειά τους μπορούσαμε να… ακούμε.
Η πόρτα άνοιξε ξανά αφότου παρασχέθηκε κάθε ιατρική φροντίδα αμέσου παρέμβασης. Ταυτόχρονα, μετά τις οδηγίες του κ. Παπαμιχαήλ για τις περαιτέρω εξετάσεις, το περιστατικό παρέλαβαν τραυματιοφορείς για να το οδηγήσουν στα υπόλοιπα τμήματα. Επιτόπου, έξω από το χειρουργικό, βρίσκονταν ήδη έτοιμο το συνεργείο καθαρισμού. «Γιατρέ, μπορούμε να ξεκινήσουμε καθάρισμα», ρώτησαν τον κ. Παπαμιχαήλ οι υπεύθυνες για το σκοπό αυτό. Καθένας σ’ αυτό τον χώρο λειτουργούσε με περίσσιο αίσθημα ευθύνης.
Χάρη σε γιατρούς με μεγάλη προσφορά, όπως ο κ. Παπαμιχαήλ, η αντιμετώπιση των περιστατικών εξασφαλίζεται με τον καλύτερο τρόπο στο νοσηλευτικό μας ίδρυμα. Όταν, όμως, συνδυάζεται και με ευγένεια, χαμόγελο, παροχή κουράγιου προς τον ασθενή, τότε μπορείς να μιλάς για ιατρική φροντίδα και αντιμετώπιση υψηλών προδιαγραφών.
Το νοσηλευτικό μας ίδρυμα -και κυρίως το χειρουργικό των εκτάκτων- όπως διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι, χαρακτηρίζεται από άψογο συντονισμό, ανθρώπινο πρόσωπο, υπευθυνότητα και ψυχή. Γιατί θέλει πράγματι ψυχή να αναμετράσαι διαρκώς με την ασθένεια, τον τραυματισμό, τον πόνο… Είναι αυτό που ο κάθε πολίτης θέλει. Είναι αυτό που σε κάθε …κλειστή στροφή της ζωής μας, θα την υπερασπιστεί. Αυτό που με κάθε τρόπο πρέπει να υπερασπιζόμαστε κι εμείς ως πολίτες. Το δημόσιο σύστημα, το νοσοκομείο Άρτας και τους ανθρώπους που το υπηρετούν. Τους ευχαριστούμε.
ΥΓ: Με χαρά μάθαμε ότι ο νέος άνδρας που εξακολουθεί να νοσηλεύεται, παρά τα πολλαπλά τραύματά του, είναι καλά. Χαρόμαστε ιδιαίτερα γι’ αυτό. Νάναι πάντα καλά.
Βίκυ Καινούργιου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ