Στο 20ο Διεθνές Συνέδριο Εθνοφαρμακολογίας με οκτώ εργασίες συμμετείχε το Τμήμα Γεωπονίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο οποίο και βραβεύτηκε για την εργασία του.
Συνολικά ανακοινώθηκαν 225 και οι οκτώ του Τμήματος Γεωπονίας (Άρτα), αφορούσαν την χρήση αρωματικών φυτών, εκχυλισμάτων αυτών και αιθέριων ελαίων στη ζωική παραγωγή και ιδιαίτερα στην πτηνοτροφία, στην προβατοτροφία και στην αγελαδοτροφία. Οι ανακοινώσεις αφορούσαν στην επίδρασή τους στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του κρέατος, του γάλακτος και του αβγού, την οξειδωτική τους σταθερότητα, την υγεία και το μικροβίωμα των ζώων, τις ζωοτεχνικές τους παραμέτρους, όπως και τις in vitro και in vivo αντιπρωτοζωικές και αντιμικροβιακές τους ιδιότητες.
Χρησιμοποιήθηκαν μίγματα αιθέριων ελαίων αποκλειστικά από περιοχές της Ηπείρου (Σούλι, Φιλιάτες,Παλαιοχώρι). Τις εργασίες παρουσίασαν οι καθηγητές του Τμήματος, Ε. Μπόνος, Ι. Σκούφος και Αθηνά Τζώρα, ενώ συμμετείχαν οι: Αν. Τσίνας, η Κωνσταντίνα Φώτου και ο επιστημονικός συνεργάτης, Α. Καραμούτσιος. Η επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου απένειμε το βραβείο καλύτερης αναρτημένης ανακοίνωσης στην εργασία του Τμήματος Γεωπονίας σε συνεργασία με το Τμήμα Κτηνιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) με τίτλο «Επίδραση μίγματος αιθέριων ελαίων στην παραγωγικότητα των κρεοπαραγωγικών κοτόπουλων και στη χημική ανάλυση του κρέατος τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ