Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Άρτας καταγγέλλει την απαράδεκτη πρακτική του Δήμου Αρταίων που οδηγεί στο κλείσιμο του παιδικού σταθμού που λειτουργεί στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Σπυρίδωνα του Δήμου της Άρτας.

Η επίσημη ενημέρωση είναι ότι οι λόγοι για τους οποίους η Δημοτική Αρχή προέβη σε αυτή την απαράδεκτη ενέργεια είναι ότι το κτίριο όπου στεγάζεται ο εν λόγω παιδικός σταθμός είναι ακατάλληλο. Η αλήθεια είναι ότι η Δημοτική Αρχή γνώριζε εδώ και χρόνια την ακαταλληλότητα του κτιρίου και δεν είχε κανένα σχέδιο και προγραμματισμό.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι η πορεία απαξίωσης του παιδικού σταθμού σταθμού ήταν σχεδόν προγραμμένη και προδιαγεγραμμένη από τη δημοτική αρχή. Η τελευταία, αντί να αναζητά τρόπους χρηματοδότησης είτε για τη μεταστέγαση σε άλλο κτίριο είτε για τη βελτίωση του υπάρχοντος κτιρίου, προφασίζεται τις ακατάλληλες και υποβαθμισμένες εγκαταστάσεις για να τερματίσει τη λειτουργία του δημοτικού παιδικού σταθμού, στερώντας έτσι τις οικογένειες που ζουν στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Σπυρίδωνα από τη δημόσια και δωρεάν προσχολική εκπαίδευση και ωθώντας τις στη λύση των ιδιωτικών σταθμών.

Ακολουθώντας το πνεύμα και τη λογική της κυβέρνησης, η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει ένα μείζον τοπικό ζήτημα με τη λογική «πονάει κεφάλι – κόβει κεφάλι», επιτείνει την ανασφάλεια ανάμεσα στις οικογένειες που δεν έχουν οικονομική ευχέρεια.

Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Άρτας ζητά την άμεση λήψη μέτρων, προκειμένου να επαναλειτουργήσει και την επόμενη χρονιά ο παιδικός σταθμός στον Άγιο Σπυρίδωνα.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΑΡΤΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ