Με διπλό χαρακτήρα ξεδιπλώθηκε η συγκέντρωση και πορεία του Εργατικού Κέντρου Άρτας την Πέμπτη το βράδυ.

Η «αλληλεγγύη στην πάλη των λαών κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών», το «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», έδεσε με τους «βομβαρδισμούς» που δέχεται σήμερα η εργατική τάξη και ο λαός μας, με το νομοσχέδιο έκτρωμα για τα εργασιακά, με την κατάργηση του οχτάωρου, με την προσπάθεια να υποτάξουν τους εργαζόμενους στην δικτατορία των ισχυρών του πλούτου. Έδεσε με τον πόλεμο που δεχόμαστε, με την κατάσταση γενικής επιστράτευσης που είναι η δική μας απάντηση.
Η ομιλία του Εργατικού Κέντρου, πού έγινε από τον Βαγγέλη Χήρα, αντιπρόεδρο του Ε.Κ.Α., έστειλε σαφές μήνυμα. Ήταν αυτό που είπε παλιότερα ο θεατράνθρωπος Ντάριο Φό.
«Σε έναν καπιταλιστή δεν πρέπει ποτέ να λες: “αχ, σας παρακαλώ, θα μπορούσατε λιγάκι να μου κάνετε λίγο χώρο ν αναπνεύσω κι εγώ; Θα μπορούσατε να είστε λίγο πιο καλός, με λίγη περισσότερη κατανόηση; Ας συμφωνήσουμε… ΟΧΙ. Ο μόνος τρόπος για να μιλήσεις μαζί τους είναι να τους στριμώξεις …να τους χώσεις το κεφάλι μέσα στη λεκάνη και να τραβήξεις το καζανάκι. Ή αυτοί ή εμείς.»
Και η συγκέντρωση έστειλε σαφές το μήνυμα «ΕΜΕΙΣ» και όχι «ΑΥΤΟΙ». Ήδη όλη η Άρτα είναι «ντυμένη», με τα χρώματα της επερχόμενης απεργίας, ό κόσμος βράζει και είμαστε αποφασισμένοι να τραβήξουμε το …καζανάκι για να πάει το νομοσχέδιο στην πραγματική του θέση.
Όλοι αυτοί που πίστεψαν, ότι με ακόμα έναν άλλο αντεργατικό νόμο, θα ανοίξουν τις λεωφόρους του παραδείσου για το αρχοντολόι, κοντός ψαλμός αλληλούια! Πάρτε τα μηνύματα μας! ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ