Με τη συμμετοχή τους στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στην Άρτα, εκατοντάδες εργαζόμενοι και με πρωτοφανή συμμετοχή της νεολαίας, τίμησαν αγωνιστικά με απεργία την αιματοβαμμένη εξέγερση στο Σικάγο, προσπερνώντας τη θλιβερή ηγεσία της Γ.Σ.Ε.Ε., πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, δίνοντας με σαφήνεια το μήνυμα, ότι αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά.
Από νωρίς το πρωί, κατέφθαναν στο χώρο της συγκέντρωσης τα σωματεία της δύναμης του Εργατικού Κέντρου, με ξεχωριστή ίσως, την παρουσία του σωματείου επισιτισμού, που με τη συμμετοχή της νεολαίας, έδωσε τον τόνο σε όλη τη συγκέντρωση και πορεία. Στις 10.οο π.μ. ξεκίνησε η Συγκέντρωση με εργατικό τραγούδι από τους νεολαίους του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου που ετοιμάζουν παράρτημα και στην Άρτα. Χαιρέτισε Ο Πρόεδρος της Ο.Α.Σ.Ν.Α. Βαγγέλης Μπέτσας, ο Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Δήμο Αρταίων, Νίκος Μάζης.
Στην συγκέντρωση ξεχώρισε το αφιέρωμα που ακολούθησε για τους δύο νεκρούς μας την περασμένη χρονιά, τον Χρήστο Ζορμπά που σκοτώθηκε στο «Ήπειρος» και του 18 χρόνου ταχυμεταφορέα, Γιώργου Γούντζα, που σκοτώθηκε σε ώρα εργασίας, σε τροχαίο. Ξεκίνησε με απαγγελία ποιήματος του Φώτη Αγγουλέ από την μαθήτρια του Γυμνασίου, Μαρία Αρχιμανδρίτη και στη συνέχεια το μουσικό συγκρότημα έπαιξε το «Μοιρολόι» της Μαρίας Φαραντούρη. Το αρχικό «πάγωμα» μετατράπηκε σε έκρηξη οργής, για τα ματωμένα μεροκάματα της εργατικής τάξης, για τον βαρύ φόρο αίματος που πλήρωσαν οι εργαζόμενοι τον περασμένο χρόνο. Ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον Πάνο Κώτση, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Άρτας.
Η Πρωτοφανής δυναμικότητα, καθόρισε την απαίτηση, ότι στον πόλεμο αυτό, δεν πρέπει απλά να αποκρούσουμε το νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης, αλλά να απαιτήσουμε τη συνολική κατάργηση των νόμων της διευθέτησης, της ευελιξίας, του χτυπήματος των Συλλογικών Συμβάσεων και της ΕΓΣΣΕ, του παγώματος των μισθών, των νόμων που μετατρέπουν την Ασφάλιση σε τζόγο, των απεργοκτόνων νόμων του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Αχτσιόγλου) και του χτυπήματος των διαδηλώσεων (νόμος Χρυσοχοΐδη), τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία.
Με συνθήματα όπως «χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», «Κόκκινη Πρωτομαγιά – Πρωτοπόρα εργατιά», «Κέρδη βουτηγμένα στο αίμα εργατών», «Κάτω τα χέρια από το 8ωρο – Δεν είναι για παζάρια και για διάλογο», «Αγώνας – ρήξη – ανατροπή, η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική» και «Συμβάσεις κλαδικές, αυξήσεις των μισθών, είναι η απάντηση των εργατών», έστειλαν το μήνυμα καθαρά και δυνατά πως οι εργάτες όλου του κόσμου τιμούν τους νεκρούς της τάξης τους και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος στην ανειρήνευτη πάλη με το κεφάλαιο. Η ελπίδα σήμερα ζωντανεύει στους συνεχείς και καθημερινούς αγώνες που δίνουν οι εργαζόμενοι, στη σύγκρουση τους με τους επιχειρηματικούς ομίλους και το πολιτικό προσωπικό τους.
Αναδείχτηκε η ανάγκη της συνέχισης της πάλης μας για νέες διεκδικήσεις, για ανάκτηση των δικαιωμάτων που χάθηκαν. Τις επόμενες μέρες το εργατικό Κέντρο θα πυκνώσει τις συζητήσεις, τις συνελεύσεις και συσκέψεις στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς, αμφισβητώντας έμπρακτα την κυριαρχία των εκμεταλλευτών και την εξουσία τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ