Βρέθηκα στο παραποτάμιο πάρκο της πόλης μας και διαπίστωσα την αλλαγή της περιοχής. Ο κόμβος, η καθαριότητα στο πάρκο, το κλάδεμα, τα παγκάκια, τα τραπεζάκια, έδωσαν άλλον αέρα και μπράβο.
Βέβαια, χρειάζονται ακόμα πολλές παρεμβάσεις για να μπορεί να φέρει τον τίτλο του πάρκου. Ίσως πιο πολλά δέντρα, λουλούδια, ακόμα θα έλεγα κάλυψη των λεωφορείων του ΚΤΕΛ ίσως με κάποια δεντροστοιχία. Ενδεχομένως και κάποιο κιόσκι εντός του πάρκου με αναψυκτικά, καφέ, κλπ και λειτουργία του περιβόητου σιντριβανιού, που δεν κατανοώ γιατί δεν υπάρχει. Μικρές παρεμβάσεις που αλλάζουν την όψη της πόλης προς το καλύτερο.
Σκεφτόμουνα ακόμα πόσο χρώμα θα έδινε μια εικαστική παρέμβαση, με το λογότυπο της πόλης μας. Μου ήρθε στο μυαλό το μεγάλων διαστάσεων (3,5 μέτρα) γλυπτό του διάσημου εικαστικού της pop art Rombert Indiana, το love sculpture, που κοσμεί διάφορες πόλεις του κόσμου σε διάφορες παραλλαγές.
Έφτιαξα, λοιπόν, μια τέτοια και σας την παραθέτω. Θα μπορούσε να τοποθετηθεί στον χώρο του πάρκου, στην είσοδο της πόλης, η οπουδήποτε αλλού. Τι λέτε;…

Με τιμή Νίκος Γόγαλης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ