«Αιτία πολέμου» χαρακτηρίζεται από το Εργατικό Κέντρο Άρτας (ΕΚΑ) το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται- όπως αναφέρει- να καταλύσει το αιματοβαμμένο 8ωρο, προσκαλώντας σε «διάταξη μάχης» αύριο Πέμπτη στις 10 το πρωί.
Το ΕΚΑ τονίζει ότι από τη φετινή Πρωτομαγιά που θα τιμηθεί αύριο Πέμπτη 6 Μαΐου με συγκέντρωση και πορεία «δεν πρέπει να λείψει κανείς». Η προετοιμασία έχει ήδη ξεκινήσει από την Μεγάλη Εβδομάδα με επισκέψεις κλιμακίων και συζητήσεις σ’ όλους τους χώρους εργασίας. Παράλληλα, με αυξημένη αυτή τη φορά την ενεργό συμμετοχή εργαζομένων όλων των Σωματείων, πραγματοποιήθηκαν ανοιχτές συνελεύσεις, αποφασίζοντας και επιμέρους πρωτοβουλίες για την ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζομένων ανά κλάδο.
Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται και η έκθεση για τον αγώνα του συνδικαλιστικού κινήματος των οικοδόμων, που πραγματοποιεί σήμερα Τετάρτη στην πλατεία Αγίου Δημητρίου το Σωματείο Οικοδόμων Άρτας, καθώς και η συμμετοχή του υπό σύσταση Σωματείου Μουσικών στην πόλη μας, που θα κάνει έντονη την μετά μουσικής παρουσία του στην αυριανή συγκέντρωση και πορεία.
Εν τω μεταξύ χτες (Τρίτη 1η Μαΐου), το Εργατικό Κέντρο Άρτας τίμησε τους εργαζόμενους που έχασαν την ζωή τους σε ώρα εργασίας. Κλιμάκιο υπό την παρουσία του προέδρου, Γιώργου Αλιφτήρα, καθώς μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και εκπροσώπων Σωματείων, κατέθεσαν 10 το πρωί στεφάνι έξω από την γαλακτοβιομηχανία «ΗΠΕΙΡΟΣ» στη μνήμη του Χρήστου Ζορμπά, που έχασε τη ζωή του στο πατάρι των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων του εργοστασίου.
Ακολούθως, στις 10:30, κατέθεσαν στεφάνι και στην εθνική οδό Άρτας -Ιωαννίνων, στο εκκλησάκι που βρίσκεται στο ύψος της διασταύρωσης προς Ρόκα, στη μνήμη του Γιώργου Γούντζια που επίσης έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο, μεταφέροντας την τελευταία πίτσα υπό βροχή… όταν παρασύρθηκε από άλλο όχημα.

Γιώργος Αλιφτήρας (πρόεδρος ΕΚΑ) στον «Τ»: Δουλεύουμε για να ζούμε! Δε ζούμε για να δουλεύουμε!

Σε δήλωσή του με αφορμή την κινητοποίηση της Εργατικής Πρωτομαγιάς που από το Μεγάλο Σάββατο μετατέθηκε για αύριο Πέμπτη 6 Μαΐου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Άρτας, Γιώργος Αλιφτήρας, αναφέρει: «135 χρόνια πριν, με την απολογία του, ο Αύγουστος Σπάις, από τους ηγέτες του εργατικού κινήματος στο Σικάγο, καθόρισε και το περιεχόμενο της πρωτομαγιάς.
«Αν σκέπτεστε σοβαρά ότι με τις κρεμάλες μπορείτε να σταματήσετε το κίνημα, που εξωθεί εκατομμύρια γονατισμένων από την καταπίεση εργατών προς την εξέγερση, είστε, μα την αλήθεια, “πτωχοί τω πνεύματι”… Εδώ θα ποδοπατήσετε μία μικρή σπίθα, εκεί όμως και πιο πέρα και απέναντι και γύρω μας παντού, θα ξεπεταχτούν οι φλόγες. Η φωτιά είναι υπόγεια και δε θα μπορέσετε να τη σβήσετε…».
135 χρόνια μετά το αιματοβαμμένο Σικάγο, η 8ωρη εργασία για την εργατική τάξη και τη νέα γενιά είναι αιτία πολέμου και σ’ αυτόν τον πόλεμο δεν πρέπει να λείψει κανείς! Εκ των πραγμάτων η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά, είναι διάταξη μάχης για την ζωή των εργαζομένων.
Όσα ψέματα κι αν χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση, ο υπουργός Εργασίας και τα διάφορα “golden boys” επιχειρηματικών ομίλων, το νομοθετικό έκτρωμα έρχεται να ενισχύσει και να νομιμοποιήσει την εργασιακή ζούγκλα.
Αν η προηγούμενη κρίση έφτιαξε μια γενιά εργαζομένων των 400 ευρώ και διαμόρφωσε την επικράτηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, τώρα η πλουτοκρατία, απαιτεί από τους εργαζόμενους να θυσιάσουν το 8ωρο και ό,τι κατοχύρωνε ο σταθερός ημερήσιος χρόνος εργασίας, δηλαδή ελεύθερο χρόνο για ανάπαυση, ψυχαγωγία, κοινωνική δραστηριότητα κλπ, προκειμένου να “εκτινάξει” τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Εκ των πραγμάτων δυο δρόμους έχουμε να επιλέξουμε. Της ζωής χωρίς δικαιώματα, και της πάλης για την ανατροπή. Πιστεύουμε ότι η φετινή πρωτομαγιά έχει κάνει την επιλογή της. Τα κέρδη τους – οι νεκροί μας. Βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής. Αυτό είναι το μήνυμα που θα στείλει η απεργιακή συγκέντρωση αύριο Πέμπτη 6 Μάη 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ