Στη Λαϊκή Αγορά της Άρτας βρέθηκε το πρωί της Μ. Τρίτης η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής Άρτας και γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, συμμετέχοντας στην παρέμβαση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Άρτας, με αφορμή το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τις λαϊκές αγορές και το υπαίθριο εμπόριο.

Η Όλγα Γεροβασίλη συνομίλησε με αγρότες – παραγωγούς, καθώς και με συμπολίτες, που έκαναν τα καθημερινά τους ψώνια και ενημέρωσε για τις σαρωτικές αλλαγές που επιφέρει το εν λόγω νομοσχέδιο στο χώρο των λαϊκών αγορών, το οποίο έχει ήδη ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών από Ομοσπονδίες παραγωγών και επαγγελματίες των λαϊκών αγορών.

Παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι θα ληφθούν υπόψη οι προτάσεις που κατέθεσαν οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές, τελικά, για ακόμη μία φορά, αυτό που βλέπουμε είναι να προωθούνται οι ρυθμίσεις που είχαν εξαρχής προαποφασιστεί. Ρυθμίσεις που διαλύουν τον θεσμό των λαϊκών αγορών, όπως τον ξέραμε μέχρι σήμερα, ετοιμάζοντας το κατάλληλο έδαφος για να εισέλθουν «νομικά πρόσωπα», μεγαλέμποροι, δημιουργώντας έτσι ένα περιβάλλον αμείλικτου αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος των παραγωγών-πωλητών, οι οποίοι παράλληλα, σε πολλές περιπτώσεις αποκλείονται από τις λαϊκές αγορές και με τελικούς χαμένους τα ντόπια ποιοτικά προϊόντα, το εισόδημα των μικροπαραγωγών αλλά και την τσέπη των καταναλωτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει ήδη φέρει το θέμα στη Βουλή, δια των αρμόδιων Τομεαρχών του κόμματος, ζητώντας να εισακουστούν οι προτάσεις, που κατέθεσαν τρεις Ομοσπονδίες παραγωγών και επαγγελματιών λαϊκών αγορών, για την Αναμόρφωση και τον Εκσυγχρονισμό του πλαισίου των λαϊκών αγορών.

Και θα συνεχίσει να αγωνίζεται αταλάντευτα ενάντια σε αντίστοιχα νομοσχέδια, που υπηρετούν τις εμμονές και τις ιδεοληψίες της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης Μητσοτάκη, εξοντώνοντας αγρότες-παραγωγούς και καταδικάζοντας τους καταναλωτές σε οικονομική επιβάρυνση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ