Συνομιλία με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Βουλευτής Άρτας με τη Νέα Δημοκρατία κ. Γιώργος Στύλιος.

Ο Υφυπουργός μετέφερε στον Πρόεδρο την εικόνα που έχει διαμορφωθεί σε αγροκτήματα και καλλιέργειες (ιδιαίτερα ακτινιδίου), έπειτα από την πρόσφατη χαλαζόπτωση που έπληξε το νομό Άρτας με επίκεντρο την περιοχή Ρόκα και Καλαμιά. Ο κ. Στύλιος, ζήτησε την άμεση ενεργοποίηση των γεωπόνων του ΕΛΓΑ στην Άρτα. Να γίνουν οι απαραίτητες επισημάνσεις προκειμένου να καταγράφει το μέγεθος της ζημιάς σε όλη του την έκταση και αν προκύπτει, να αποζημιωθούν οι παραγωγοί. Δεδομένου μάλιστα ότι οι καρποί είναι σε φάση ανάπτυξης ανέφερε ότι απαιτείται παρακολούθηση της εξέλιξης της ανάπτυξης των φυτών ώστε να φανούν πιθανές συνέπειες της κακοκαιρίας το προσεχές διάστημα.

Ο κ. Στύλιος, συζήτησε με τον κ. Λυκουρέντζο, την ανάγκη για την επιτάχυνση της ψηφιακής μετάβασης του ΕΛΓΑ καθώς και στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής. Τόνισε ότι σε πολλές περιπτώσεις, ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει τους παραγωγούς καθώς θεωρεί ότι η μειωμένη παραγωγή δεν οφείλεται σε ακραία καιρικά φαινόμενα. Επισήμανε ότι η χρήση των νέων τεχνολογιών θα απλοποιήσει τις διαδικασίες μειώνοντας σημαντικά το χρόνο για τη χορήγηση των αποζημιώσεων.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ δεσμεύτηκε ότι θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην περιοχή αμέσως μετά το Πάσχα για συντονισμό όλων των δράσεων για εκτιμήσεις και τη διαδικασία αποζημιώσεων. Διαβεβαίωσε τον Υφυπουργό ότι οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ θα ακολουθήσουν όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Οι κύριοι Στύλιος και Λυκουρέντζος συμφώνησαν να είναι σε συνεχή και τακτική επικοινωνία και να παρακολουθούν όλες τις σχετικές εξελίξεις επί των παραπάνω θεμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ