Μελάτες. Ένα χωριό 25 λεπτά της ώρας από την πόλη της Άρτας με σπάνιες ομορφιές κι όμως το προσπερνάμε!
Χρειάστηκε η φωτογραφία στις «ΜΑΤΙΕΣ» του Δημήτρη Ντάλα στην εφημερίδα μας, αλλά και η επιμονή του δικού μας, Βασίλη Τσεκούρα, που συνεχώς μάς μιλά για επίγειο παράδεισο, για να το ανακαλύψουμε.

Τάχει όλα ώστε να αποτελέσει προορισμό απόδρασης από την καθημερινότητα, αναφέρει με το πάθος που τον διακρίνει για το χωριό του ο Βασίλης, κάνοντας την αρίθμησή του: Βρίσκεται κοντά στη λίμνη Πουρναρίου όπου κανείς μπορεί να δει τα βυθισμένα σπίτια, δίπλα ακριβώς περνά ο Άραχθος, υπάρχουν ανεξερεύνητοι καταρράκτες, μοναδικά μονοπάτια μέσα στη σπάνια φύση που τα γνωρίζουν μόνο οι ντόπιοι, αλλά και η Ιερά Μονή Μελατών για θρησκευτικό προσκύνημα. Και φυσικά πολύ ωραίους ανθρώπους, που κι αυτό συνιστά συγκριτικό πλεονέκτημα, όπως και μεγάλη ιστορία.

Τι καθόμαστε τότε, Βασίλη, γιατί δεν βρίσκεις ένα ωραίο σημείο, να μπούμε σε κάνα πρόγραμμα για ξενώνα, μεταφέροντας εκεί πάνω και την εφημερίδα; Σοβαρά τώρα, το χωριό Μελάτες (φωτο πάνω), μια ανάσα από την πόλη μας, μάς καλεί να ανακαλύψουμε τη φύση, να μάς ηρεμήσει, ανανεώνοντας τις ψυχικές αντοχές για την επόμενη μέρα. Ιδού η πρόκληση. Και για τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες, βέβαια, που καλούνται να τα αξιοποιήσουν αλλά και να τα αναδείξουν όλα αυτά, γιατί το αξίζουν πράγματι οι Μελάτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ