Μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Άρτας, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες της Καλαμάτας και της Καβάλας, εξαρθρώθηκε συμμορία, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην κλοπή καπνικών προϊόντων από περίπτερα σε διαφορετικές περιοχές της χώρας.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο 19χρονων αλλοδαπών, 25χρονου αλλοδαπού και 16χρονου ημεδαπού, που κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές. Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, στις 6 Απριλίου αστυνομικοί της Ασφάλειας Άρτας εντόπισαν στην περιοχή αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ο 19χρονος και ο 16χρονος.
Σε έρευνες που ακολούθησαν στο αυτοκίνητο και στα σπίτια τους βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν: Διαρρηκτικά εργαλεία (κόφτες, «σκύλα», κατσαβίδι),
μάλλινη κουκούλα τύπου «full face», γάντια, αποδείξεις διοδίων, πακέτα τσιγάρων και χρηματικό ποσό 1.200 ευρώ. Από περεταίρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι οι δράστες, μαζί με τους άλλους δύο συγκατηγορούμενούς τους, είχαν συγκροτήσει ομάδα με σκοπό την κλοπή καπνικών προϊόντων από περίπτερα.
Οι κατηγορούμενοι ενεργώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, μετέβαιναν σε περίπτερα σε διάφορες περιοχές της χώρας με αυτοκίνητα που είχε μισθώσει ο 25χρονος και αφού εντόπιζαν περίπτερα, τα διαρρήγνυαν με κατάλληλα εργαλεία, απενεργοποιώντας παράλληλα τυχόν συναγερμούς και κάμερες ασφαλείας, απ’ όπου αφαιρούσαν καπνικά προϊόντα (τσιγάρα) και χρηματικά ποσά.
Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα έχει διαπιστωθεί ότι με τον τρόπο αυτό έχουν διαπράξει κατά το τελευταίο οκτάμηνο: Τέσσερις κλοπές στην Πύλο Μεσσηνίας, μία κλοπή και δύο απόπειρες κλοπής στην Άρτα και μια κλοπή στην Καβάλα.
Σ’ όλες τις περιπτώσεις αφαίρεσαν καπνικά προϊόντα συνολικής αξίας 81.000 ευρώ καθώς και το συνολικό χρηματικό ποσό των 10.400 ευρώ. Η έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας για τυχόν εμπλοκή των κατηγορουμένων και σ’ άλλες περιπτώσεις συνεχίζεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ