Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχωρά σε μια νέα εκδικητική απόλυση επικουρικής ιατρού, μέσω μη-ανανέωσης σύμβασης. Η ιατρός Βασιλική Τσακτσίρα, γαστρεντερολόγος και μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας, αντιμετωπίζει την εκδικητική στάση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Χατζηκώστα» και την προοπτική της ανεργίας, έπειτα από αίτημά της να λάβει άδεια ειδικού σκοπού όταν έκλεισαν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και έπρεπε να μείνει σπίτι με τον γιο της ηλικίας μόλις 2 ετών.

Δεδομένης της επιδημιολογικής εικόνας που παρουσιάζει η χώρα μας και της ασφυκτικής πίεσης που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι μη-ανανεώσεις των συμβάσεων του ακτινολόγου Κώστα Καταραχιά στον «Άγιο Σάββα» και της γαστρεντερολόγου Βασιλικής Τσακτσίρα στο Χατζηκώστα, προκαλούν ανησυχία και προβληματισμό για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας.

Ερωτήματα προκύπτουν αναφορικά με τα κριτήρια, σύμφωνα με τα οποία έγινε η εξαίρεση των δυο επικουρικών ιατρών από τη ρύθμιση που παρατείνει τη θητεία όλων των επικουρικών ιατρών και του λοιπού επικουρικού προσωπικού μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2021, με διάταξη νόμου και λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

1. Ποιοι είναι οι λόγοι και τα κριτήρια που δεν ανανεώθηκε η σύμβαση της επικουρικής γαστρεντερολόγου Βασιλικής Τσακτσίρα στο ΓΝ Ιωαννίνων «Χατζηκώστα»;
2. Προτίθεται να εφαρμόσει το νόμο, παρατείνοντας τη σύμβαση της ιατρού μέχρις τις 31 Οκτωβρίου 2021;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Τζούφη Μερόπη
Ξανθός Ανδρεάς
Αναγνωστοπούλου Σία
Αυγέρη Δώρα
Βέττα Καλλιόπη
Γεροβασίλη Όλγα
Γκιόλας Γιάννης
Ζαχαριάδης Κωνσταντίνος
Θραψανιώτης Μανόλης
Καρασαρλίδου Φρόσω
Μάλαμα Κυριακή
Μάρκου Κώστας
Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
Μπάρκας Κωνσταντίνος
Μωραΐτης Θάνος
Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα
Παπαδόπουλος Σάκης
Πούλου Παναγιού
Ραγκούσης Γιάννης
Σκουρλέτης Παναγιώτης
Σκούφα Μπέττυ
Σπίρτζης Χρήστος
Τελιογιορίδου Ολυμπία
Τσίπρας Γιώργος
Φάμελλος Σωκράτης
Φίλης Νίκος
Φωτίου Θεανώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ